Иван Налбантов получи "Аскеер" за цялостно творчество

 
По тpадиция в Деня на бългаpcката пpоcвета и култypа Академия "Аскеер" вpъчи cвоите нагpади за поcтижения в театpалното изкуство през изтеклия сезон.
 
Наградите "Аскеер" се връчват за 29-и път. Носител на голямата награда за цялостен принос е актьорът Иван Налбантов.
 
Актьор и поет, преподавател по сценична реч в НАТФИЗ. Вече над 50 години той играе на сцената на театър "Българска армия". В този сезон участва в постановките "Да разлаем кучетата", "Железният светилник" и "Тайната вечеря на Дякона Левски", уточнява бТВ.
 
Тази година имаше промяна в регламента и отличените са избрани от комисия, в която влизат всички членове на артистичната трупа на театър "Българска армия". По техния избор с най-много номинации водят представленията "Дебелянов и ангелите", "Бащата", "Опит за летене" и "Наблюдателите".
 
Спектакълът "Дебелянов и ангелите" от Александър Секулов на Драматичен театър Пловдив спечели наградите за най-добро представление и за режисура.
 
За постановката си Диана Добрева получи отличието за режисура, съобщи БНТ.
 
Най-добрият актьор в главна роля е Валентин Ганев за Лаймън Фелт в "Спускане от връх Морган", а за най-добра актриса беше отличена Радина Кърджилова за ролята ѝ на Сара в "Любовникът". И двете представления са на Народния театър "Иван Вазов".
 
За поддържащи роли бяха наградени Ирини Жамбонас за ролята ѝ на Елизе в "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" и Стоян Младенов за ролята на Ансел Смит в "Килър Джо" - в Малък градски театър "Зад канала".
 
Ненчо Костов получи наградата в категория "Изгряваща звезда" за ролята на Дебелянов в спектакъла "Дебелянов и ангелите".
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини