Вадим лични документи и в деня на изборите

Изображение 1 от 2

    Служителите от сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР Хасково ще работят в днешния изборен ден. На 26 май работното време е от 8,30 до 19,30 часа.

    От 21 май 2019г., българските граждани, които нямат издадени лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, унищожени, повредени или с изтекъл срок ще имат възможност да гласуват с удостоверение.

    За да бъде издадено то е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОД МВР или Районното управление на полицията от 8,30 до 19 часа.

    Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент се издават, само след приемане на заявление за издаване на лична карта, уточняват от службата.

    В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

    Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинска администрация.

    Удостоверението обаче се издава само, за да послужи пред секционната избирателна комисия и ще е валидно само за изборния 26-ти май.

    МВР има и открита денонощна линия и имейл за сигнали за нарушения, свързани с изборния процес, които са валидни до 27 май. Телефонът е: 02/982 22 32, e-mail izbori@mvr.bg .

    Подаваните на откритата линия сигнали трябва да са относими към дейността на полицията  по време на изборния процес.

    Репортерската ни проверка показа, че в ранния следобед наплив за вадени на документи в Хасково няма.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Вс
      Всевишния Кенанец
      0 0
      14:00, 26 май 2019
      100% само турци има на опашката....които дори не могат да четат и пишат на български...абе аланкоолу със и без БГ паспорт, ще си останете същите промити мозъци
    • 2
      Аз
      Азazz
      1 0
      19:01, 26 май 2019
      Ами да ти кажа, ние днес ходихме да вадим паспорт на детето ми. Бяхме единствени. Жената от гишето каза, че са дошли само 6 човека. Това беше.на обяд.
    Последни новини