Димитровградчани трудно се осмеляват да гласуват с машини

Изображение 1 от 6

    Димитровградчани трудно се осмеляват да гласуват с машини, голяма част от тях се притесняват дали ще се справят, така коментираха членове на комисии в изборния ден в секции, където имаше предоставени машини за гласуване. 18 на брой са секциите в Димитровград, където може да се гласува машинно, кои са те, може да проверите ТУК.

    Посетихме 2 секции, в които имаше възможност гражданите да дадат своя вот чрез машина. В 25-та секция в училище "Любен Каравелов" към обяд бяха гласували 80 души и само 8 от тях бяха предпочели да дадат своят вот чрез машина. В 31-ва секция в същото училище се бяха престрашили да използват машината 22-ма души от гласувалите малко над 100.

    В изборния коридор в училище "Любен Каравелов" се лутаха хора, които изрязяваха негодувание, че не могат да открият в коя секция трябва да гласуват, оплакваха се, че информацията за адресите, които трябва да ги ориентират, не е поставена на достатъчно видно място и е с много ситен шрифт за възрастните хора, които имат отслабено зрение и не са въоръжени с правилните очила.

    По непотвърдена информация, предоставена ни от наши читатели, една от машините, която се намира в 16-та секция в ЕГ "Иван Богоров" не е сработила и чрез нея гласуването е невъзможо.

    В коя секция ще гласувате можете да проверите на сайта на ГД "ГРАО", там можете да направите справка по ЕГН или адрес. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини