Окръжният съд остави в ареста двамата, обвинени за убийството в Асеновград преди дни

Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Исмаил Асан и Митко Асенов. Спрямо 15-годишния Исмаил е повдигнато обвинение по чл. 116 ал.1 вр. чл. 115 и чл. 198 за умишлено убийство и грабеж, а спрямо 17-годишния Митко – за грабеж, престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК, като престъпленията са извършени на 26 май т.г. в Асеновград. Повдигнатите обвинения касаят престъпления, за които законодателят предвижда наказание лишаване от свобода, информират от пресцентъра на съда. От събраните до момента доказателства може да се изведе обосновано предположение, че двамата са съпричастни с повдигнатите им обвинения. Според съда е налице и реална опасност при по-лека мярка за неотклонение те да извършат престъпление. Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд на 6 юни от 10:00 часа.

Припомняме, че малко след полунощ в неделя на тел. 112 е бил подаден сигнал за открит труп в градинката на кв. "Зъбчето" в Асеновград. Социалната мрежа в асеновградската й част тогава прегря от предположения - едни твърдяха, че става дума за убийство, други за случай на алкохолно отравяне. Пред съда днес двамата обвиняеми разказаха, че в нощта срещу 26 май са пили и са се напили, пише Трафик нюз. Исмаил се нервирал и отишъл до човека, хванал го и го ударил. Митко успял да издърпа Исмаил, но след малко време пак се върнали да пият. Исмаил се затичал към мъжа и започнал да го удря, а Митко се прибрал, чудейки се, по собствените му думи, какво да прави. Така 17-годишният младеж е хвърлил цялата вина върху 15-годишния си приятел.

В началото на днешното заседание от папките по делото изплуваха зловещи подробности за убийството на 48-годишния мъж, предава още Трафик нюз. Според обвинението жертвата е била убита по особено жесток и мъчителен начин - юмрук в носа, от който мъжът е паднал на земята. Ромите взели чантата му с 3 лева, телефон и ключове и отишли да купят алкохол от близък магазин. На връщане Исмаил започнал да скача върху главата на мъжа и да го стиска за врата. Асеновградчанинът е починал, задушавайки се от стичащата се в гърлото му кръв.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини