Платеният пакет канали "Диема екстра" поскъпва с 1 лев

Цената на платеният пакет "Диема екстра" ще се увеличи с 1 лев. Промяната ще влезе в сила от 1 юли, от когато спортните канали вече ще струват 7.99 лева.

"Диема екстра" е част от "Нова броудкастинг груп", която беше придобита от Кирил Домусчиев. Най-гледаният продукт в пакета са мачовете от Първа лига, като правата за нея са собственост на фирма на Домусчиев. До края на договора за телевизионните права за българското футболно първенство остават две години, като се очаква преговорите за следващия договор да започнат догодина.

Преди дни ръководството на ръководения от Гриша Ганчев "ЦСКА-София" видя атака от медии, свързани с Домусчиев. Червените обявиха готовност за крайни мерки по въпросите, свързани с участието им в договора за телевизионните права.

От "Нова броудкастинг груп" заявиха пред "Дневник", че се променя и цената за месечния абонамент за платформата "Плей Диема екстра", като и там цената става 7.99 лева.

"Промяната се налага от тенденцията за нарастващата стойност на премиум спортното съдържание в световен мащаб. В програмата на пакетите DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA са включени някои от най-ексклузивните и популярни световни спортни състезания, което предопределя високата цена за закупуване на съответните права за излъчване в България", заявиха от компанията.

Това е петото увеличение в стойността на пакета, който включва каналите "Диема спорт 1", "Диема спорт 2" и спортния лайфстал канал "Трейс спорт". "Диема екстра" стартира през 2015 г. на препоръчителна цена от 3.96 лева, след което беше увеличаван на 4.99 лева, 5.99 лева и 6.99 лева, колкото е таксата в момента.

Основните продукти в пакета са българската Първа лига, Купата на България, английската Висша лига и френската Лига 1. Извън футболните продукти двата канала излъчват българското волейболно първенство, Формула 1, Националната баскетболна лига (НБА), професионален бокс и др. Тази година в пакета беше и тенис турнирът на АТП в София.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Dr
    Dr
    1 0
    13:28, 30 май 2019
    Кирцата от мен пари няма да види. 2 програми 8лв.Тоя луд ли е или Гела му пречи?
Последни новини