35 °C

Стартира обучение на безработни, Бюрото по труда приема заявления

Бюрото по труда в Асеновград започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности. Предлаганата специалност е „Строител, вътрешни облицовки и настилки”. Местата са за общо 20 души. Те трябва да са регистрирани в Бюрото по труда и да попадат в една от следните групи:

- до 29 г.

- над 50 г.

- продължително безработни

- без професионална квалификация или с такава, която не е търсена на пазара на труда

- неактивни лица, желаещи да работят

- безработни с трайни увреждания

Курсовете ще стартират от 1 юли. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия от по 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лв. за тези, които живеят в населено място извън Асеновград.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проект „Успешни ЗАЕДНО-За Едно Достойно Ново Образование", реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение „Съюз за стопанска инициатива”.

В рамките на проекта на минимум 56,5% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен 10 клас или степен на образование.


Източник: asenovgrad.netКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Asenovgrad.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 16.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини