Наводнения в "Болярово" и "Република". ВиК: имаме 10 канализации за отпушване

    Проливните дъждове наводниха мазета в блокове в хасковския квартал "Болярово" и мазета в къщи в "Република".

    Тази сутрин обитателите в двете блокчета в "Болярово" източваха вода от избите, където нивото достигаше малко над глезените. Живеещите в сградите бяха осигурили собствена помпа за източване на водата, изливаща се по улиците и към стадиона, откъдето се носеше непоносима миризма.

    Според обитателите в жилищните сгради мазетата им се наводнили от проливните през последните десетина дни заради запушване на канала встрани от блока, намиращ се между две отводнителни шахти. Добромила Хаджиева обясни, че многократно тя и съседките й са звънели във ВиК-Хасково за разрешаване на проблема, но не реагирали, тъй като били ангажирани. Така хората били принудени сами да се справят със ситуацията. Те се ядосваха, че дори и след изпомпване на водата, мазетата отново се пълнят с вода от запушения канал.

    Сходна беше ситуацията в квартал "Република". Бяха наводнени мазетата на няколко къщи по централната улица "Ястреб" и съседната "Ятак". Една от стопанките на потърпевшите домове - Пембе Хасанова обясни, че наводнението се получило след проливните дъждове и запушения канал на улицата, откъдето бълвало вода.

    От ВиК-Хасково обясниха, че двата района са предвидени за отстраняване на проблеми. Уточниха обаче, че работят по график, тъй като са много натоварени през последните десетина дни, тъй като в Хасково на няколко пъти валяха проливни дъждове, които затлачиха канализациите. Освен това екипите работят и по текущи аварии. От водното дружество допълниха, че имат списък с 10 адреса за отпушване на канализации, а специализираната машина вома е една, което ограничава работата на специалистите.

    "Призоваваме хората за търпение", заявиха от ВиК. Казаха още, че днес е направен оглед в "Болярово" с цел да се вземат мерки за отстраняване на проблема.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      76
      7690-89-
      4 -3
      23:29, 12 юни 2019
      Кауни Прости ,
      в цял свят общинските пари се крадат и затова хората са измислили системи да ремонтират старата канализация без копане , скоби и кръпки по асфалта
      ....
      https://www.google.com/search?pws=0&gl=us&biw=1319&bih=613&tbm=isch&sa=1&ei=aF8BXd_HLNH8tAXDgL3YCg&q=cured+in+place+pipes&oq=cured+in+place+pipes&gs_l=img.3...8103.12830..14258...0.0..0.112.1038.12j1......0....1..gws-wiz-img.Gf2Dxp0UAwg
      .....
      Е*и учи , е*и учи - 30 години Демонокрация и вместо по-умни , още по-куци пилета ставате :)))
    • 2
      Пе
      ПЕТЯ
      13 0
      08:24, 13 юни 2019
      Вик да вземат да подновят канализацията и водопроводната мрежа , не само да събират по 3 лв. За вода.
    • 3
      Пк
      ПК
      5 -1
      11:28, 13 юни 2019
      Вечните идиоти !!! ВиК Хасково
    • 4
      Ха
      Хасковлийка
      3 -1
      14:30, 13 юни 2019
      Търпениеее да сме ималиии, алоуу, много сте нагли ВИК. Целият град е в аварии, питейната ни вода тече по пътищата, а вие търпение, колко още.....Ама сами сме си виновни, като не можем да се организираме и да ги блокираме, например да не могат да излезнат от офисчетата си
    Последни новини