Започват проверки на всички къщи за гости, изградени по проекти

Проверки на всички къщи за гости, финансирани по Програмата за развитие на селските района 2007-2013 г., за които 5 годишния мониторингов период не е изтекъл, разпореди министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева. 

От всички платени 746 проекта, в период на наблюдение са 288 туристически обекта. Общата изплатена субсидия за тях от Европейския фонд за развитие на селските райони (ЕФРСР) е близо 82 млн. лева.

Проверките целят да се установи на място дали обектите, които са в период на наблюдение, работят по предназначение и развиват туристически дейности. Ще бъдат извършени ревизии на място на всички документи,  доказващи реалното функциониране на съответния обект, като място за настаняване на гости.  

Проверките ще бъдат извършени от експерти на ДФ „Земеделие“ и на МЗХГ. Изпълнителният директор на фонда Живко Живков е създал организация за провеждане на инспекциите, който трябва да приключат до 30 юни.

Разплащателната агенция на Държавен фонд "Земеделие" ще представи доклад с резултатите от проверките в едноседмичен срок след приключването им на министър Танева.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини