Борбата с кабелното пиратство предизвика протест в Гоце Делчев

Интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем и ще продължим с противодействие на този вид престъпна дейност. Това коментира в кулоарите на парламента силовият министър Младен Маринов за акцията на ГДБОП срещу кабелното пиратство.

Според него акцията не е била показна.

Операцията е свързана с противодействие на интелектуалното пиратство, това за България е един сериозен проблем, изтъкна министърът. В момента страната ни е извън наказателния списък на САЩ за борба с пиратството, но Маринов се притеснява, че ако не продължим с ефективните мерки, може пак да ни включат в този списък. Това пряко влияе върху всички останали процедури, свързани дори с облекчаване на визовия режим, изтъкна той.

За липсата на телевизия и интернет не било виновно МВР, а операторът, които предлагал незаконна услуга.

Противодействаме на фалшивите марки, на видео филми, на звукозаписи, каза още Младен Маринов.

Вчера ГДБОП влезе в офиси на кабелния оператор "Кабел Сат Запад" в Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев.

Вследствие на акцията голяма част от жителите на Гоце Делчев останаха без телевизия и интернет, което предизвика протест в града.

По думите на адвокат Емил Василев зад операцията на маскираните стоят корпоративни интереси.

Служители на ГДБОП са нахлули и в офисите на бургаската кабелна телевизия RN.

Собственикът на телевизията Георги Стоянов призна, че е бил изненадан от акцията. Той подозира, че ако малките телевизии бъдат затворени, абонатите им ще се пренасочат към големите оператори, които са се обединили в организацията "Тера про" с председател е Велизар Соколов.

Според Стоянов именно от "Тера про" са изпратили подвеждащ сигнал до държавните служби, че малките кабелни телевизии укриват данъци и не плащат авторски права. По негови думи обаче това категорично не било вярно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини