Професор от Хасково с международно признание в медицината

Лекар, родом от Хасково, получи едно от най-големите международни признания в областта на  оториноларингологията. Проф. д-р Карен Джамбазов, който е изпълнителен директор на пловдивската УМБАЛ "Свети Георги", е отличен със званието "Почетен член на Немското дружество по оториноларингология“ по време на 90-ия Юбилеен конгрес на медицинското направление, съобщава сайтът plovdiv 24.bg.

Форумът, който е едно от най-престижните събития в тази областт на медицината в Европа, се е провел в Берлин. На него са присъствали над 500 представители от повече от 45 държави от целия свят.

Водещият български ринолог и негови колеги от страната са били сред лекторите. В панел "Онкология“ на форума проф. д-р Карен Джамбазов е изнесал презентация на тема "Предизвикателства при ендоскопското ендоназално лечение на тумори на околоносни кухини“, със съавтор д-р Александрина Топалова от Клиниката по УНГ болести на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД.

Пред колегите си от цял свят проф. Джамбазов е представил случаи на пациенти на различна възраст с доброкачествени и злокачествени тумори, при които са извършени миниинвазивни операции в Интегралния център за лечение на тумори и травми на глава и шия към УМБАЛ "Свети Георги“.

През 2017 година проф. д-р Карен Джамбазов беше част от екпа, извършил в клиниката уникална ендоскопска операция за премахване на аденом на хипофизната жлеза.

Проф.д-р Карен Джамбазов е потомствен лекар. И двамата му родители са известни медици проф. Ексапет Караханян-Джамбазова и д-р Джамбазов.

Проф Джамбазов е възпитаник на училище „Васил Левски“ и на Немската гимназия в Хасково.

Специализирал е многократно в Германия, в областта на УНГ болестите и хирургията на глава и шия.

През 2009 г. е обявен за почетен гражданин на град Пловдив.

Освен изпълнителен директор на УМБАЛ "Свети Георги", проф. Джамбазов е и ръководител на Катедра по ушно-носно-гърлени болести към МУ-Пловдив, член на управителните съвети на Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия, на Българското ринологично сдружение и на Асоциацията на Университетските болници, и изтъкнат специалист с над 100 публикации в областта на УНГ болестите в реферирани издания в страната и чужбина.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ал
    Алекс
    82 -1
    14:31, 17 юни 2019
    Браво на Карен! Поздравления и още много успехи в медицината!
  • 2
    75
    758709
    7 -9
    22:52, 17 юни 2019
    А можеше да отвори златарски дюкян като аратлика Агопчо и да си върти синджирчето :))
  • 3
    Ма
    мастикаджия
    17 -5
    06:36, 18 юни 2019
    Добре ,че не е останал в Хасково.Тука има касапи.Няма лекари.Гелов,Атанасов,Петров.Или Чаталов,Кадри и кой ли не.Я.Янев,Р .Иванов,Ченголов! Абе дива Индия.
  • 4
    Ка
    Калина Монева
    7 0
    09:27, 18 юни 2019
    Със съвсем пресни впечатления съм от професора. Препоръчвам го горещо!
    • Ko
      kovo
      8 0
      09:38, 18 юни 2019
      Аз също! Голям човек и професионалист. С най-добри впечатления съм как се отнасяше към стажуващи лекари. Добрият специалист трябва да остави следа след себе си. Да е жив и здрав!
  • 5
    Да
    Дани
    5 0
    09:51, 18 юни 2019
    Те са в Хасково,защото са толкова кадърни.Всеки,който може повече,е по големите градове.А тези,които сте изброили,са отбор юнаци.
  • 6
    Въ
    Възхитен
    9 0
    12:59, 18 юни 2019
    Хасково може да се гордее с личности като Карен!
  • 7
    До
    Дон Хрристозо Мафиозо
    2 -2
    14:51, 18 юни 2019
    Хасково се гордее с професора а защо и не с ЛАТЕВ ЧЕНГОЛКАТА Амчи дава ги по националната телевизия като новатори лекари Нека се гордеем и с тях --пази боже
    • Па
      Пациент
      0 -2
      12:48, 21 юни 2019
      Латев е пич и добър доктор! Другото е подробност., която търпи промяна/ поправка.
  • 8
    Ха
    Хаджиева
    0 0
    17:26, 11 дек 2023
    Изключителен лекар!
    Реши проблем,който ме измъчваше цели 12 години!Препоръчвам го най- горещо!
    БРАВО за признанието, което със сигурност е НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО!
Последни новини