Премиерата на "Не те познавам вече" зарадва публиката в Дебър

Изображение 1 от 5

    При пълна зала в читалище „Пробуда“, кв. Дебър се състоя премиерата на спектакъла „Не те познавам вече“ на  Алберто Бенедети.

    Пиесата не е сред популярните творби на автора. Рядко изпълнявана в България, тя е повече комична със ситуациите, в които изпадат героите, отколкото с диалозите си.

    За пръв път режисьор на колектива беше Теодора Кирякова, която изпълняваше и една от поддържащите роли – вездесъщата леля, която обърква другите герои. „Обичайните заподозрени“ Атанас Василев и Кирил Стоилов  партнираха на Анастасия Ганева – първият в ролята на неверен съпруг, а вторият превърнал се в инструмент за отмъщение. Публиката видя и други познати лица – Дафинка Петрова и Женя Григорова. Те като истински прислужнички бяха диригенти в сянка и водеха действието в „правилната посока“. Две бяха дебютантките. Гимназистката Зита Михайлова с първото си излизане даде заявка да стои стабилно на театралната сцена. Лили Тодорова убедително доведе действието до неговата кулминация, предизвиквайки много смях и аплодисменти.

    Сърцатата и себераздаваща се игра на актьорите сред декорите, проектирани от Николина Андреева, успя да  завладее публиката. Своя принос дадоха Лиляна Запрянова, която следеше текста и действието и Петя Велкова, озвучила спектакъла. Няколкомесечният труд на самодейците от дебърското читалище постигна своята цел- спечели любовта на публиката и тя им се отплати с куп цветя и поздравления. Своите комплименти и кошници с цветя поднесоха Недялка Атанасова – секретар на читалището и клуба на жените „Веселие“.

    С помощта на кмета на общината Ангел Папазов, фирмата „Васи Милк“ и магазините „Маго“, „Бор чвор“, „Орехчето“ и „магазинчето до пощата“ за всички зрители беше осигурена чаша вино, с която театрали и публика отпразнуваха успешната премиера.

    Красимира Ст. Славова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Де
      ДЕБЪРЕЦ.
      2 0
      07:16, 19 юни 2019
      Браво трябва да има такива отпускащи развлечения за хората поне в месеца веднъж 2 часа човек да забрави всичко и да гледа само към случващото се към сцената и да се посмее.Браво само така .
    Последни новини