Бензиновият гигант Hummer минава на ток?

Eдин от най-прочутите бензинови титани в историята изглежда ще получи електрическа версия. GM обмисля кои марки от своите джипове да електрифицира и сред тях се споменава американската икона Hummer. Целта е да се създаде могъща машина за офроуд, която в същото време избягва имиджа на бензиново разхищение, който превърна марката в аутсайдер в последно време.

Самата идея звучи невероятно, но със сигурност ще е интересно да видим как известният с огромния са разход Hummer се превръща в електрически модел. За момента това са предимно предварителни планове и компанията още не е сигурна как ще ги реализира. Наскоро GM представи два нови е-модела, но те са съвместни продукции с китайски компании.

GM купи Hummer през 1998 г. и през следващото десетилетие я превърна в по-мощна офф роуд алтернатива на Jeep.

Освен Hummer, гигантът притежава още моделите Chevrolet Suburban, Cadillac Escalade, GMC Yukon, GMC Sierra и GMC AT4, които също са кандидати за е-трансформация. Без съмнение, GM е сериозна в намеренията си за бъдещи електрически модели, сред които и Hummer, но в същото време трябва да е ясно, че дори това да се случи, ще минат години преди да видим серийна електрическа версия на този чутовен гигант на четири колела, познат ни от военните филми и рап клиповете.        

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини