Осъдиха лидера на секс култ, превръщал жените в роби и ги жигосвал

Съдебният процес на Кийт Раниер, лидер на секс култ, превръщал в роби жени и деца е признат за виновен по всичките седем обвинения срещу него. 

По казуса с лидерът на духовната организация NXIVM в съдебната зала в течение на шест седмици бяха слушани изнурителни показания, по време на които свидетели шокиращо свидетелстваха, че са били държани и жигосани, бити и принудени да правят секс с подсъдимия.

Раниер е изправен пред максимална присъда доживотен затвор.

58-годишният Раниер бе арестуван през 2018 г. в Мексико, където бе избягал с няколко приближени членове след публикуването на материал ва Ню Йорк Таймс през 2017 г. В публикацията се твърди, че Раниер е лидер на DOS, женски „секс култ“. "Това изисквало от жените да представят неудобно "обезпечение" под формата на сексуално разголващи снимки и да бъдат жигосани с инициалите на Раниер." Според свидетелските показания на Лорън Залцман, бивш високопоставен член на NXIVM и роб на DOS, която била с него по време на ареста му, той се скрил в дрешника, когато полицията пристигнала.

Кийт Раниер е бивш лидер на група "за взаимопомощ", наречена NXIVM. Той не се призна за виновен по обвиненията, че е превърнал последователите си в сексуални роби.

"Това е само неговият начин на живот", твърди в защитата адвокатът му.

Раниер бе обвинен в рекет, заговор с цел рекет, заговор с цел принуждаване, заговор с цел измама, трафик на сексуални услуги, заговор с цел трафик на сексуални услуги и опит за сексуален трафик.

Журито в състав осем мъже и четири жени, обсъжда само четири часа, преди да се произнесе. За да осъдят Раниер по обвинението в рекет, съдебните заседатели трябваше да го признаят за виновен поне за две от 11 предикатни действия, включително притежание на детска порнография, изнудване, сексуална експлоатация на дете и принудителен труд. Те го признават за виновен по всичките 11.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини