Хиляди невиждани кадри от атентата на 11 септември се появиха на CD-та от гаражна разпродажба

Архивисти, които купили купчина CD-та по време на гаражна разпродажба са открили на тях 2400 снимки от Световния търговски център, заснети непосредствено след атаките на 11 септември 2001 година.

Те изглежда са заснети от неидентифициран за сега строителен работник, който е участвал в почистването след разрухата.

Дисковете са били в лошо състояние, но информацията е била спасена. Има кадри както от земята, така и от горе. Виждате се хората, които неуморно работят, виждат се последствията от атаката.

Снимките са качени във Flickr – може да разгледате всички тях като кликнете ТУК.

Близо 3000 души загинаха в следствие на атентата, който засегна Световния търговски център в Ню Йорк, Пентагона и Пенсилвания.

„Обикновено тези неща остават незабелязани по време на разпродажбите. Често свършват на боклука, така щеше да стане и, ако нещо не ни беше подтикнало да ги вземем. Чудо е, че успяхме да изтеглим информацията толкова ефективно. Състоянието на дисковете беше лошо.“, разказва д-р Джонатан Бърджис, чийто колега Джейсън Скот е взел дисковете.

За сега и двамата не успяват да намерят фотографа или негови близки. Много от работилите на мястото след това страдат от болести. Възможно е да е загинал. Смята се, че около 400 хиляди души са били изложени на токсични замърсявания или са били ранени.

Те смятат, че споделянето на снимките е правилно за човечеството. Предлагат на всеки, който се почувства докоснат от тях да дари пари за някаква кауза по избор.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини