Младежи подредиха "Парк на мъдростта"

Изображение 1 от 3

    Част от градския парк в Свиленград се превърна в алея на Мъдростта с инициативността на младите хора от местния Интеракт клуб.

    Те затвориха ротарианската си година именно с инициативата, в която поставиха на дърветата в парка табелки с гравирани цитати от известни личности-от българската музикална сцена, поети, писатели, актьори. Тук е строфата от песента на Любо Киров „Ако някога“: „Ако някога пак те целуна две звезди ще се смеят до нас...“

    „Ако го нямаше злото, никой нямаше да знае що е добро“ от Елин Пелин. Ботевите думи, които и днес звучат актуално:"Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата."

    „Цитатите са различно естество и всеки може да открие частица от себе си в тях. Надяваме се да докоснат и Вас“, е посланието на младежите, които само преди няколко дни организираха и още една страхотна инициатива, свързана със стимулиране към четенето.

    В "Прочети и предай" раздаваха безплатно книги, които бяха предварително опаковани, за да са заглавията им изненадат за читателите.


    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Т
      Т
      3 0
      13:52, 25 юни 2019
      Свиленград, Димитровград , а в Хасково нищо не се случва.
    Последни новини