Бронз за хандбалистките на Хасково от Държавното в "Спартак"

    Хасковските хандбалистки спечелиха бронзови медали от Държавния финал за девойки до 14-години. В решаващия мач в спортен комплекс "Спартак" момичетата на треньорката Ирина Миладинова се наложиха над "Поморие". Хасковлийки надделяха с резултат 33:17 (18:4).

    Голмайстор на България е Ана-Мария Васкова. Състезателката на хандбален клуб "Хасково" отбеляза общо 56 гола. В идеалната седмица попаднаха Тейнур Хасан и Диана Алексиева.

    Преди днешния последен мач хасковлийки записаха две победи срещу "Мартен" (Русе) и срещу "Ловеч". В друг двубой загубиха от "Бъки" (Габрово), които спечелиха златните медали, побеждавайки ХК "Панагюрище".

    В състезанието участваха най-добрите 8 отбора от страната.

    Утре националите на България ще заминат за Европейско първенство по плажен хандбал в Полша. В състава ще са двама от хасковските хандбалисти. Това са Виктор Ванчев и Костадин Костадинов. Националният отбор ще бъде ръководен от хасковските треньори Самет Муртазали и Ирина Миладинова. С тима ще бъде и Мариана Стаматова, която отговаря за плажния хандбал към Българската федерация.

    Европейското първенство в зала ще бъде във Варна през юли. В състезанието ще участва хасковлийката Маринела Панайотова, която е на подготовка с националния тим.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини