Разследват димитровградска докторка за фалшиви прегледи за ТЕЛК

Докторката издала листове за преглед на дете, които били употребени пред ТЕЛК и които са определени като "неистински" от разследващите.

Лекарка от Димитровград е била доведена на 21-ви този месец в местното управление за изясняване на обстоятелства около досъдебно производство. 

В хода на оперативно-издирвателни действия са документирани данни, че докторката е била съпричастна към извършване на престъпление по чл.309 ал.1 от НК - който сам или чрез другиго състави неистински частен документ или преправи съдържанието на частен документ и го употреби, за да докаже, че съществува или не съществува или че е прекратено или изменено някое право или задължение, или някое правно отношение, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до две години.

На неустановена до момента дата в периода от 2014-2015 г, не при и по повод изпълнение на служебните си задължения  е съставила неистински частен документ – листове за прегледи на пациент, на името на 10-годишно дете от Димитровград,  които са били употребени пред ТЕЛК.

Работата по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини