Асеновград избра бира Argus Maestic за любим Lidl продукт

Изображение 1 от 3

    През изминалата събота жителите на Асеновград имаха възможност да дегустират избрани продукти от собствени марки на Lidl. Над 1 500 човека с включиха в дегустациите, като освен да опитат, клиентите на веригата имаха възможност и да гласуват за всеки от продуктите. Резултатите от гласуването определиха бира Argus Maestic 4.8% като безпрецедентен победител с 92% одобрение. На второ място, според гласовете на асеновградчани, се нарежда бира Perlenbacher бутилка с 89%, а на трето – деликатесна варена шунка Dulano със 72% одобрение.

    Клиентите на Lidl в Асеновград имаха възможност да опитат общо 12 продукта от собствени марки на Lidl, разпределени в четири категории – млечни, колбаси, сладоледи и бира.

    Продуктите, представени в дегустациите, са сред участвалите в мащабен вкусов тест, проведен за веригата от IPSOS България в началото на годината. В него са взели участие 4 600 респондента, които са тествали 199 продукта от 24 собствени марки, а резултатите са изведени на база 19 900 получени оценки. Резултатите от теста в продуктови категории показват че 85% от българите одобряват вкуса на млечните продукти, собствени марки на Lidl, 81% одобряват вкуса на бирата, 92% одобряват вкуса на сладоледа, а 84% от българите одобряват вкуса на колбасите собствени марки.

    До месец ноември 2019 г. дегустации ще има във всички градове, в които има магазини от веригата, а допълнителна информация за най-големия вкусов тест на продукти, собствени марки на Lidl, както и за графика на дегустациите, можете да намерите на lidl.bg/kachestvo

    Видеа по темата

    Последни новини