Министър Ананиев пристига днес в Кърджали на работна визита

Днес 27.06.2019г.  по покана на проф.д-р Тодор Черкезов ,д.м.,изпълнителен директор на МБАЛ”Д-р Ат.Дафовски”АД

 министърът  на здравеопазването г-н Кирил  Ананиев и неговият  екип ще посетят лечебното заведение.

Поканата е свързана с финализиращата част на  проект по “Насърчаване на успешните основи на здравеопазва­нето: Подобряване на сътрудничест­вото между болни­ците в прилагането на спешна медицин­ска помощ" (MediciNet II), финансиран по Програмата за сътрудничество INTERREG V-A “Гърция-България 2014-2020”, съгласно договор №B2.9a.01.

Заключителната  среща по проекта Кърджали -Комотини с участие на представители,лекари и общественици от двете страни ще бъде в конферентната  зала на хотел” Арпезос” от 17.30ч.и в нея ще участва министър  Кирил Ананиев.

          Министърът на здравеопазването ще  пристигане в Кърджали в 15.00ч. , и ще бъде посрещнат пред сградата на ЦСМП, където ще разгледа  специално оборудваните линейки на ЦСМП получени по европейски проект.

След това министърът ще посети  ОАИЛ и операционен блок на болницата, изцяло обновени  със средства по трансграничните проекти Кърджали - Комотини  на МБАЛ”Д-р Ат.Дафовски”АД.  

          В рамките на посещението г-н Кирил Ананиев  ще проведе среща с болничните директори от областните болници в  Кърджали , Хасково и Смолян.


Надя Зидарова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини