Tesla разработва тайно акумулаторни батерии от ново поколение

Американските медии изясниха върху какво работят специалистите на Tesla в лаборатория на втория етаж на фабриката във Фримонт. Това са акумулаторни батерии от нов тип, които не само разкриват пътя към пробег от над 640 км с едно зареждане, но и ще направят електромобилите много по-евтини.

CNBC съобщи, че Tesla ще изгради собствено предприятие за производство на новите батерии. Това са акумулаторни батерии от ново поколение, върху които в момента тайно работят най-добрите инженери и специалисти на компанията.

От 2014 година Tesla използва батериите на своя партньор Panasonic. Но педантичните японци не одобряват периодичните резки ускорения на работата, налагани от Илън Мъск. Ето защо той започва собствено производство. А сега медиите разбраха къде се води научноизследователската работа.

Според CNBC, секретната лаборатория е разположена в отделно здание близо до фабриката на Tesla във Фримонт. Преди време Electrek съобщи за затворена за външни лица зона - лаборатория на втория етаж на завода. Най-вероятно това е същият отдел, но сега е още по-изолиран.

Аналитиците на IHS Markit посочват, че към днешен ден акумулаторният блок е е най-скъпият елемент в електромобила. И към днешен ден голяма част от тези пари получава Panasonic, а не Tesla. Ако специалистите на Tesla наистина създадат акумулаторни батерии от ново поколение, то автомобилната компания на Илън Мъск значително ще изпревари конкуренцията.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини