Бой, изстрели и пожар в Катуница

Поредица сигнали са били получени в малките часове на днешния ден в Районно управление - Асеновград. Според тях около 1 ч. след полунощ пред заведение в Катуница клиенти, употребили алкохол, са се сбили, след като преди това са си разменили реплики в спор. Според предварителната информация от ОД на МВР, единият от мъжете и приятелката му си тръгнали, но по-късно в двора на къщата им влезли опонентът му и още няколко души. Домакинът произвел във въздуха изстрел със законно притежавана ловна пушка. Сигналът за стрелбата е подаден към 01:30 ч. При незабавната им намеса полицейските служители установили, че няма пострадали в резултат на стрелбата.

Проверката на обстоятелствата продължава под наблюдение на Районна прокуратура - Асеновград. Срещу извършителя е образувано бързо производство за неправилно съхранение на оръжието, задържан е за 24 часа.

В 03:45 ч. е последният сигнал, който е за пожар в ракиджийница, стопанисвана от другия мъж, който е с криминални прояви. Огънят е загасен, установени са материални щети по покривната конструкция. На местопроизшествието е извършен оглед.

По случая е образувано досъдебно производство и са предприети действия за установяване на извършителя.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини