Златната Станимира помага на пострадала при катастрофа майка на две деца

Под надслова “Станимира Петрова и шампиони” ще премине благотворителен търг за лечението на млада жена, пострадала тежко при катастрофа. Повече за изпитанията, с които съдбата сблъсква Йорданка Митева, майка на две дечица, можете да прочете ТУК.

Ето какво написа в профила си в социалната мрежа шампионката ни бокс: "Аз съм един от посланиците на Фондация “Докосни щастието”. Станах част от кампанията “Осинови кауза”, защото вярвам в личните победи. Никога не бях чувала за Йорданка. Тя знаеше коя съм аз, но аз не знаех, че има 37-годишна жена в Ямбол, претърпяла трагичен инцидент, който я оставя след много травми в инвалидна количка. Тя е майка на 2 прекрасни деца, а те са цялото й семейство. Тя работи, учи и се грижи за всички. Животът е тежък и невинаги справедлив, но всеки има право на втори шанс. Нейният струва 90 000 лева. Заслужава си да го направим заедно, заслужава си да помогнем, заслужава си да бъдем пример, както сме и в спорта. Поради по-горното, за да помогнем и ние и да бъдем съпричастни в личната битка на Йорданка, аз организирам благотворителен търг под наслов “Станимира Петрова и шампиони” чрез фейсбук страницата на Йорданка “Да победим заедно с Йорданка”."

Златната медалистка от Евроигрите в Минск се обръща към всеки познат й спортист с молба да дари ценни за него предмети, които е спечелил по време на спортната си кариера. "Аз съм първата, която дарява екипа, с който преди няколко дни спечелих златния медал. Към тази идея се присъединяват много български спортисти, за което съм изключително благодарна. Това може да се случи на всеки един от нас. Не оставайте безучастни. Дарете и вие, помогнете и вие", призовавава Станимира. Отговорът на ямболийката не закъсня: "Станимира Петрова, искренна благодарност, че точно ти ме водиш в "моя мач", защото може да съм загубила ринга, но не и целия мач! Благодаря на всички шампиони, че се включвате в моята борба и ми помагате и аз да бъда победител!"

В интервю за БЛИЦ световната и европейска шампионка сподели, че след няколко дневен отдих в компанията на близки и роднини се отправя на лагер в Белмекен. "Наградата за мен от Асеновград е, че ще поставят билборд с моя лик. Кметът ме зарадва с тази новина. Кметът на Варна също ме очаква, но заради лагера няма как да отидем сега с Петър Лесов до морската ни столица (б.ред. Станимира е състезател на варненския СК "Ивайло Маринов"). При първа възможност обаче ще уважим поканата на кмета на Варна", споделя пред столичната медия асеновградчанката.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини