Кметът Караиванов разпореди спешна проверка на случая с ухапаното от куче дете

Да бъде извършена спешна и пълна проверка на обстоятелствата по инцидента с детето, потърпевшо от бездомно агресивно куче на ул. „Отец Паисий”. Това е разпоредил кметът на Асеновград Емил Караиванов. „Общината реагира и на двата получени сигнала на 2 и на 9 юли. По повод на втория, в рамките на деня след двукратна проверка, са изяснени всички факти по неприятния инцидент. Към 18:30 ч. същия ден в съвместната акция с екип от Общинския приют в Пловдив, безстопанственото куче бе заловено и транспортирано до ОП „Зооветеринарен комплекс“ – Пловдив. Проблемното агресивно куче до момента не е било третирано и маркирано“, се казва в прессъобщение на местната управа до медиите. Имало обаче данни от страна на съседи, че животното е било хранено в района, където е забелязано отскоро.

"Изключително неприятен е инцидентът. В разговор с бащата на детето изразих пълна готовност да съдействам с каквото е нужно за пълното му възстановяване. Заявих, че Общината носи отговорност за всичко, което е в нейните задълженията и възможности при такива случаи“, коментира градоначалникът и допълни: „За огромно съжаление, такава е картината в цялата страна, никоя Общината не е в състояние сама, без ресурса и подкрепата на държавата, да реши качествено и трайно проблема с бездомните кучета.“

От началото на годината заловени и третирани по сигнали и след огледи на общинските екипи в Асеновград са над 30 бездомни четириноги. С изключение на тези, които са проявили агресия към хора, останалите са върнати обратно, както е по закон. До момента са проведени девет акции, като следващата е насрочена за 16 юли. По настояване на кмета Караиванов ще бъде извършен повторен оглед на целия район около ул. „Отец Паисий” и кв. ”Изток”.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини