Възпитаници на Зорка Каразапрянова бяха отличени в беларуски конкурс

5 рисунки на първомайски деца бяха отличени на Международния конкурс за живопис и графика „На твоята земя“ в Минск, Беларус. Авторите им Кристияна Станчева, Мария Калинова, Румяна Атанасова, Симона Захариева и Никола Николов са възпитаници на Студията за приложни изкуства с ръководител Зорка Каразапрянова.

Изданието на конкурса е четиринадесето поред и се организира от министерствата на образованието, на културата и на околната среда в Беларус и организацията „Беларуски зелен кръг“. Участие са взели деца от 34 страни. От Първомай са участвали 7 деца. Екипът на проекта е разгледал 10 107 рисунки и 163 анимации(мултипликации и диапозитиви). Наградени са почти 500 млади художници от 19 страни.

Момичетата са наблегнали на портрети на жени в народни носии, като са предали красотата им и българския дух. Никола е нарисувал портрет на моряк.

Освен успешното представяне на конкурса в Беларус, художниците на Зорка Каразапрянова се представят успешно и в редица други конкурси, пленери изложби. Тази година техни творби отново ще участват на Детската Аполония. Това ще е двадесет и първото поредно участие на възпитаници на Каразапрянова във този форум. Той ще се проведе в последните дни на август и началото на септември в Созопол.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини