Bentley показа супер автомобила на бъдещето

Изображение 1 от 2

    През тази година компанията Bentley отбелязва своя вековен юбилей. По този случай, британският производител е решил не да припомня славното си минало, а да погледне към бъдещето. В своята щаб-квартира в Крю (Англия) фирмата представи концептуалния модел EXP 100 GT - безпилотна електрическа кола от 2035 г.

    Във футуристичния си модел Bentley е вкарала много фирмени черти - летяща емблема B на капака, нова трактовка на познатите кръгли фарове и специална решетка на радиатора, която представлява сложна инсталация от 6000 светодиода. Всичко това характеризира EXP 100 GT именно като Bentley.

    Дължината на купето е 5,8 метра, широчината е 2,4 метра, а теглото е 1900 кг., въпреки че в конструкцията са използвани най-мече алуминий и карбон. За декора на автомобила са използвани неоцветен алуминий и мед, а джантите Active Aero са със специална аеродинамика.

    Електромобилът е оборудван със силов агрегат, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди и развиване на максимална скорост от 300 км/ч. Пробегът с едно зареждане е 700 км, като със станция за бързо зареждане акумулаторите могат да бъдат напълнени до 80% само за 15 минути.

    В оборудването на EXP 100 GT влиза персонален асистент на основата на изкуствен интелект, като той е въплътен в кристал на централната консола. Предвидени са 5 различни режима на работа на автопилота, като 4 от тях - Enhance, Cocoon, Re-Live, Customize, имат различни настройки на системите. Петият режим позволява на водача напълно да се откъсне от управлението, за да се наслаждава на общуването с пасажерите или да си почива.

    За интериора на автомобила са използвани кожа, дърво, мед, алуминий и вълна. Както твърдят от Bentley, всички материали в салона са екологично чисти и могат да бъдат напълно преработени.

    В този си вид Bentley EXP 100 GT няма да се появи в серийно производство, но от компанията са категорични, че автомобилът ще служи като източник на вдъхновение за дизайнерите на марката, а технологиите му ще бъдат използвани при бъдещи серийни модели.

    Източник: automedia.investor.bg

    Коментари в сайта

    Последни новини