Кметът оттегли актуализацията на Бюджет 2019

С промяна в дневния ред започна юлската сесия на общинския съвет в Първомай. Кметът на общината Ангел Папазов оттегли предложението си да бъде актуализиран бюджета на общината, а д-р Атанаска Симеонова, председател на здравната комисия, внесе точка, с която бяха гласувани помощи на нуждаещи се хора.

На заседанието присъстваха деца-състезатели по бадминтон от клуб „Атлет“, техни родители и единият треньор. Те очакваха да видят дали общинските съветници ще удовлетворят молбата на Управителния съвет и инициативния комитет да бъдат отпуснати средства за ремонт на помещение, което искат да се превърне в тренировъчна зала.  Още преди сесията стана ясно, че съветниците нямат желание да ги подкрепят. Те се опасяват от това, че сградата е частна собственост, поисканите 35 000 лв. са много средствата и  посъветваха състезателите и родителите им да намерят друго решение. За „другото решение“ се говори от няколко мандата – общината да придобие собствена зала, но няма изгледи скоро това да се случи. На техните аргументи децата противопоставиха само един – нямат къде да тренират.

С обяснението, че предложената актуализация е предизвикала дебати и неодобрение в местния парламент, кметът я оттегли и обеща да я внесе на следващото заседание. Така не се наложи да бъде решавано как да бъдат преразпределени средствата за различни проекти поне до 30 август, когато е редовната сесия на Общинския съвет.По останалите точки от дневния ред също нямаше разногласие.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

  • 1
    Пи
    питагор
    13 -8
    07:49, 13 юли 2019
    Явааа тва ангу ие уникъм придлага после утегля та актуализация къту някакъв фокусник ие. А тя дица за ко ги разкарвате ва кви рудители сте ва ве ни разбрахте ли чи такъва зала няма кой да направи за ко фантазирате и водите дицата в та утровна атмусфера да ги наранявате психически ва. Рудителите къту многу искат да събират пъри и да си праят зала да събират капачки перца ут федербал буркани жилязу и коту им дойде на акъла ама нимойте да иексплуатирате дицата мислете трезву. Яз иедно време ви разпраях ве съ ерчихте остайте ги тя дица да си играят федербала колкуту могат и къдету могат има олкува много салони в тя училища нимойте фантазирайте некви гулеми спортни пустижения нимойте ставайте къту футбалерите на пърумай.Пърумай ни е бил и няма да стани солица на федербала в България.
  • 2
    Ли
    Литератор
    13 -9
    09:01, 13 юли 2019
    Ей лигльо! Онези , които говореха този просташки език берат ягоди по света! Вероятно мозъчето ти само това може да роди! не си интересен!
  • 3
    Пи
    питагор
    12 -9
    10:05, 13 юли 2019
    А ве дету гуворите много правилну литературну и въ мързи да берете каквото и да е сидите в пърумай сънувате спортни зали гласувате за ангу и гръдъ умира. Що ни събирате пари за литературна зала в куяту да усъвършенствате българския си език да съ явявате на миждународни състизания и дъ пичелите. Щото къту мързелувате пу цял ден ангу жъ въ управлява литературну куректну демек ще ви оножда а вие ако искате му викайте пу някой по литературну куректен начин след време за капак напрайте иедин литиретурну издържан никролог на пърумай със запитаи с разни други причудливи пунктуационни знаци и да сложим пуанта на историята на то град грамотну.
  • 4
    СА
    с Ангу за никъде
    25 -2
    10:31, 13 юли 2019
    Идеята за спортна зала е добра ,но да бъде направена на чужда собственост с общински пари е голяма грешка.Да се дадат 60 хиляди лева от продънения общински бюджет само за един частен клуб с председател Ангел Папазов, ще бъде за сметка на други неотложни общински нужди. По тази логика трябва да се прави още една зала и за каратистите ,те даже имат много по сериозни успехи а и много публика ще привличат.И тук е уместно да зададем въпрос към кмета Папазов. Какво направи той за 16 години управление на общината за спортната база в общината?Далеч по-малки общини и села имат прекрасни спортни зали и стадиони направени с Европейско и държавно финансиране.Но млъкни сърце, Ангу бе кмет на годината за особен принос към спорта.И какво, идват избори и Ангу пак е в печеливша позиция .Ако парите се дадат Ангу с строи зала.Ако общинските съветници проявят разум и не одобрят този харч, те ще са виновни,пълна зала с деца и родители!!!Има решение на проблема и той е октомври месец ....
    • Как никой не попита има ли пари общината! Какъв е фискалния дефицит към момента - 2-3 милиона ? Колко неизпълнени проекта има общината , с колко са забавени ? Колко заеми са изтеглени ?Колко актуализации на бюджета се правят и докога ще се плаща с народни пари за предварително изхарчени, неодобрени от общ. съвет разходи?
      Да се експлоатират очакванията на децата за да си вдигнеш рейтинга предизборно, искайки пари от подънената каса на общината която управляваш ,за нуждите и виртуалните разчети на дружеството на което си председател!!! ЦИРК.
      СЪБУДЕТЕ СЕ - още 16 г. ли ще ви размахват пред носа пръчката разкрасена като морков !!!?
    • Пи
      питагор
      12 -3
      18:28, 13 юли 2019
      Ава стига с тя приказки се едно съ изказваш в битиви а не в пърумай неть кви са тя фскални дефицитя и темпудобни приказки на секи нурмален му е ясну чи кини нема. Ангу е гутов да убещае на всеки всичку той ни е виновен чи хората са наивни на един жъ каже здрастиии на друг жъ убещае зала на трети жъ убещае вляване в Б група на трети прукар жъ убещае на тъпите любеновци и дебърци асфалт жъ им убещае тува за негу е детцка игра. Тук истинския математически въпрос е за ко му се вярва значи в града има много наивни хора с притенции куиту настъпват мутиката веке 16 гудини и ут настъпване им е изкуфяла главата ей тва е нелециприятната действителнуст.
    • Г.
      Г.Василев
      3 -1
      20:03, 13 юли 2019
      Аааааа......това вече е попадение .Така те харесвам и пишеш по темата.Браво.
  • 5
    Пи
    Питагор
    15 -2
    11:17, 13 юли 2019
    Никаква зала ни може да се построи с 35к лева те пари могат саму да се откраднат. АНГУ си е в печалифша пузиция в мумента в койту е обещал на те фантазьори зала при пулужение че е наясну чи тва няма да стане а те дувели и дицата
    • Ут
      уточнявам
      4 -2
      00:07, 15 юли 2019
      Всъщност план-сметката е 130 хиляди лева. Тези пари са нужни, за да бъде спешно покрито помещението - докато е лято. Половината от сумата е труд и материали, които родители и ръководство мислят, че ще могат сами да си осигурят. И да - трябва да се внимава когато се влагат общински пари в чужда собственост - да припомним колко невъзвръщенски са парите, които са вложени в мъжкия футболен отбор, съставен изключително от хора, които не живеят в Първомай. А този отбор ползва безплатно общинския стадион...
    • До
      доуточнявам
      3 0
      08:18, 15 юли 2019
      Не може да има сравнение между футболния клуб и федербала.Футболния клуб има детско юношеска школа в която тренират и играят повече от 100 деца без да имат тренировъчно игрище .И въпреки всичко почти 7-8 местни момчета играят в мъжкия отбор.При федербала тренират деца от 1до 7 клас и дотам.Да не говорим за посещаемостта, там сравнение няма.А и на единия и на другия клуб президент е Папазов.А федербала плаща ли наем сега ,а след като се "направи" залата колко наем ще плаща на чужда собственост?Разбрах ,че ще бъде 1200 лева месечно -това е 14 400 годишно -толкова е издръжката детско -юношеската школа по футбол за 2 години.Направете залата на общинско място и няма да има наем.
    • Пи
      питагор
      5 0
      08:33, 15 юли 2019
      аку тува куету казваш за наиема ие вярну значи в пърумай има многу убъркани хора и само тази пудробност убрича фантазията на прувал. Яз ни мога да си придставя чи има толкува заблудени хора дету жъ ремунтират нещу чужду и после наем жъ му платат дано ни си прав ну убачи аку си прав значи и аз съм прав пърумай зъгива първум духом и накрая физически къту изчезнат хората.
    • До
      доуточнение
      3 0
      09:41, 15 юли 2019
      За огромно съжаление е така.Първите три години е гратис и след това започва плащане на наема.А дали дотогава собственика няма да реши нещо друго..... ?Абе глупава работа и ти за пореден път се оказваш прав .
    • Пи
      Питамсзор
      3 0
      21:02, 15 юли 2019
      Поправете ме но сумата за 3 години гратис наем е несъизмеримо по-малка от финансовото вложение което иска да направи кмета в чужд производствен обект.
      36 Х 1200 = 43 200 лв. < 65 000 лв. общинска инвестиция (35 за покрив и 30 за корт) в Булконс !!!
      Доколко е законно това ? Залога, очакванията на тез дечица ли е ?
  • 6
    Бн
    БНФ
    7 -3
    19:28, 13 юли 2019
    Питагоре,Питагоре така ми оправи настроението за уикенда,че те черпя едно кафе.Посмях се от сърце заради иронията и хумора ти, на тъпотиите Първомайски.Литераторчето ще се задави от злоба и простотия в плюнките си.Когато ******* ти не узрява и тор да слагаш и с вода да я удавиш пак ще си остане зелена.Защото такива като него не виждат по далече от върха на обувките си.
  • 7
    Со
    Соломон
    6 -1
    21:23, 13 юли 2019
    Да се вкарват пари в помещение под наем, което е частна собственост не е правилно. По това две мнения не трябва да има. Но и липсата на решение къде да тренират децата е много кофти работяа! Как може да са такива дембели??? Едно възможно решение мога да предложа само - с тези пари на общински терен да се направят един -два тенис корта и Атлет да се преквалифицират малко в тенисисти. Пък и граждани ще могат да тренират. Срещу заплащане.
  • 8
    Пи
    питагор
    6 -1
    07:24, 14 юли 2019
    Явааа секи си жувее във фантазията ами що тугава ни напраят един бъсейн и после да се преквалифицират в плувци след тува да напраят иедин гулям стадион и да се преквалифицират на футбалери след тува убщината да даде иедин държавен имот да се изградят някулку жилищни блока и да се преквалифицират в струители и тя жилища убщината да ни ги прудаде ефтину ут тува по хубаву няма. Пувтарям за инети пъть за федербал има дустатъчну мясту да съ играе ся чи някой има болни ъмбиции тува си е негув прублем ни е прублем на убществото в пърумай има дустатъчну мясту за физическа активнуст и за съжаление предустатъчну мясту за фантазиране не случайну кметя ангу стана спортист кметь на гудината
    • Со
      Соломон
      0 -1
      23:51, 14 юли 2019
      Щото въпросните пари ще стигнат за корт, но няма да стигнат за другите работи дето ги пишеш.
  • 9
    Бн
    БНФ
    2 0
    10:05, 15 юли 2019
    Държавата, та държавата. Това да ни направи ,онова да ни построи.Стига с тоя вреден и безполезен навик отпреди двадесет години.Така , че инвестирайте ,стройте ,и се не бойте. Така се прави по света.Иначе ще си хленчите и подсмърчате и никой няма да ви чуе.
    • Жи
      Жив дявол е кмета
      9 0
      18:28, 15 юли 2019
      Инвестирайте 120 хиляди в моя двор и след това ще ви дам договор да садите домати за наем от 1200 лв на месец. А и между другото обявил съм го за продан двора и не става да гледате домати щот аз гледам лицерна и нея съм я пазарил за 5 години напред , но бъдете спокойни инвестирайте нали ще имаме договор.
  • 10
    Cn
    CNN
    4 0
    19:11, 15 юли 2019
    Научихме, че Дечко натискал общинските съветници за нова поредна среща с федербалистите. Ама на тази среща се готвели да дойдат журналиста Васил Иванов и каратистите.
    • Од
      оди си
      7 0
      20:34, 15 юли 2019
      Кмета си оттегли предложението, сега е ред и ТОЙ да се оттегли вече.
Последни новини