Празникът "Орфически мистерии" отново се завръща в Триград

Изображение 1 от 2

    След няколко години прекъсване, родопското село Триград отново ще стане сцена на магията на митове и легенди от прастари времена. Завръщането на празника „Орфически мистерии“ на 27 юли 2019г. ще срещне гостите с миналото и настоящето. Сборният пункт ще бъде в района на "Музей на Мечката", откъдето  в 11ч. ще тръгне  шествие с кукери, тъпани и гайди.
    На центъра на селото  ще има възстановка на триградския обичай "Напяване на китки", а танцьорите от ТА "Багри" и ТА "Празник" ще изпълнят родопски танци.
    Организаторите обещават и много други изненади, а след залез слънце ще се покаже филма "Орфей и Евридика".

    Празничният концерт ще започне в 21:30ч. на поляната на хотел "Аркан хан" със спектакъла
    "Родопски мистерии", с участието на ТА "Празник"- Сандански ,ТА "Багри"-София, гайдарска група "Девин" и други. Страстите ще се разгорещят с  огненото шоу на "Masters of the dance" Перник, а в по- късните  часове купонът ще продължи с балканските ритми на група  "Унисон" и разбиващия рок на "Black  rose"- Благоевград.

    Ако искате да станете част от това незабравимо преживяване, помислете отсега за вашето настаняване, призовават организаторите и допълват, че в Триград има 6 хотела и десетки къщи за гости, а за любителите на палатките ще има специално отредена поляна в близост до сцената.Тази година организатори на събитието са  "Музей на мечката" в Триград, с подкрепата на Община Девин и частни фирми.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини