Twitter призна за използване на потребителски данни

Twitter заяви, че са "провалили" потребителите си, като са споделили данни на отделни лица без съгласие, с "рекламни партньори", съобщава ДПА.

Социалната мрежа обяснява, че наскоро е открила проблеми, при които "изборът на настройки на потребителите може да не е работил по предназначение".

Компанията коментира, че може да е споделяла с рекламни партньори данни на потребители, които са използвали мобилното приложение от май 2018 г., включително код на държавата и ангажираност с рекламите, "дори и да не сте ни дали разрешение за това".

Twitter допълва, че от септември 2018 г. може да показва на потребителите "реклами въз основа на изводи, които направихме за устройствата, които използвате, дори и ако не сте ни дали разрешение".

Базираната в Сан Франциско компания коментира, че проблемите са отстранени в понеделник, добавяйки, че все още провежда разследване, "за да се определи кой може да е засегнат".

"Имате ни доверие да следваме избора ви и ние се провалихме тук. Съжаляваме, че това се случи и предприемаме стъпки, за да сме сигурни, че няма отново да направим такава грешка", обяснява компанията.

Twitter е една от компаниите, които през май 2018 г. актуализираха условията си за обслужване, за да се съобразят с новите правила на Европейския съюз, регулиращи данните и поверителността, известни като Общ регламент за защита на данните (GDPR).

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини