Иван Гешев подаде във ВСС концепция за управление на прокуратурата. Преглед на печата

Прокуратура.

"24 часа":

Иван Гешев подаде във ВСС концепция за управление на прокуратурата

Иван Гешев - заместник на главния прокурор и кандидат за главен прокурор, подаде днес във ВСС Концепция за стратегическо управление на Прокуратурата на Република България. Това съобщиха от пресцентъра на ВСС.

В съответствие с разпоредбата на раздел II, т. 2 от Правилата за избор на председател на Върховния касационен съд, председател на Върховния административен съд и главен прокурор тя ще бъде публикувана на интернет сайта на ВСС в срок до 3 работни дни от постъпването ѝ.

Дело.

"Дума":

"Булгаргаз" съди "Топлофикация София" за 35 млн. лева

"Булгаргаз" съди "Топлофикация София" за 35 милиона лева. Това заяви пред БНР изпълнителният директор на газовата компания Николай Павлов . Тази сума е само част от общия дълг от 120 милиона лева, който столичното дружество има към "Булгаргаз".

Задълженията са натрупани в рамките на една година, след като през август 2018 г. Българският енергиен холдинг изкупи изцяло дълга на топлофикацията. Заради неполучени задължения, има опасност "Булгаргаз" да не може да плати горивото на доставчика си - руската компания "Газпром Експорт". По думите на Валентин Терзийски загубата за 2018 година е 17 милиона лева. По думите му столичната "Топлофикация" на практика е преустановила плащанията си за доставка на природен газ. Не може "Булгаргаз" и не бива "Булгаргаз" да покрива задължения за своя сметка на клиент, включително и на "Топлофикация София", категоричен бе шефът на газовата компания.

Жега.

"Монитор":

Десетки колабирали в София заради жегата

Десетки са сигналите за припаднали хора в София заради жегата. До този момент медиците са реагирали на 20 сигнала за припаднали хора. Дежурни са 18 екипа, съобщи бТВ.

Медицинска помощ в жегите търсят най-често възрастни хора, с хронични заболявания и деца. На сигнал за припаднал човек линейка се отзовава за 10 минути. Човекът е в столичния квартал "Белите брези". Припадналият е 80-годишен мъж от Великобритания. Негови приятели споделиха, че преди няколко години е имал инсулт.

"Беше адекватен и контактен, нямаше нужда от медицинска интервенция, и се отправи към вкъщи", заяви д-р Слави Тодоров, лекар в ЦСПМ-София. Също като него - 90% от потърсилите помощ не искат още един преглед в болница.

И въпреки че сме в сезона на отпуските, на шофьорите на линейките не им е лесно. "Адекватни шофьори правят път, неадекватни стоят и вдигат ръце и се панират, в основни линии се справяме. Всичко е трудно, все пак спасяваш човешки живот", обясни Анани Ковачев, шофьор в СЦМП-София.

Избори.

"Сега":

Фандъкова: Промяната на София трябва да продължи

Кандидат-кметската игра на думи продължава. След като по-рано днес Мая Манолова обяви, че ще спечели доверието на столичани, ако се кандидатира, изявление за местния вот направи и Йорданка Фандъкова. "Чета, че съм била уморена. Искам да успокоя всички - в добро здраве съм и трудно се уморявам. Вчера бях в Кокаляне, в диалог съм с хората. Подготвяме се така, че да се изправим пред хората с нови идеи, с достатъчно опит и енергия и с обновен екип", каза тя. Така и двете, без да го изричат пряко, подготвят почвата за участие в кметската надпревара. В думите на Фандъкова се забелязва и нюанс, че ще промени част от екипа си.

"Промяната на града трябва да продължи, защото хората очакват по-бързо да се случват нещата. А това става само, когато подготвяш проектите, когато работиш и когато контролираш целия процес", каза още Фандъкова. Официалните кандидатури ще станат ясни през септември.

Бедствие.

"24 часа":

3 км е фронтът на пожара в Хасковско, местността е труднодостъпна

Фронтът на огъня, който пламна между хасковските села Брягово и Родопи, е около 3 км, местността е труднодостъпна. Гори дъбова гора. 5 автомобила на пожарната са в гората и гасят, помагат им доброволци, съобщиБи Ти Ви.

Огънят върви към село Родопи. Все още е далеч от последните къщи, но хората там се страхуват, защото това не е първи пожар в тази местност, но е първи за годината.

Възникнал е от землището на село Брягово. Може да е вследствие на небрежност, но засега няма задържан.

Хората от последните къщи на с. Брягово са излезли с тупалки и вода и са успели да спрат огъня да не навлезе в селото, но той е тръгнал към гората. Все още пожарът не е локализиран.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини