Разкриха и задържаха нагла измамница в Пловдив

В средата на юли близки на 78-годишен жител на областния град установили съмнително изтегляне на значителна сума от банковата му сметка в рамките на два последователни дни и веднага потърсили помощ в полицията. В хода на стартиралото разследване в Четвърто РУ служителите събрали доказателства, че парите на пенсионера са отнети чрез заблуда от 48-годишна жена от Йоаким Груево.

Изяснено е, че на 18 юли тя заговорила седналия на пейка трудноподвижен пловдивчанин и му предложила помощ за смяна на тазобедрена става. Без да се двоуми 78-годишният мъж се съгласил да даде първоначалната сума за медицинските процедури и двамата отишли заедно до банкоматно устройство. Жената изтеглила на два пъти по 400 лева от сметката на жертвата си, а от разписката видяла остатъка и на следващия ден придружила възрастния човек до банков офис, от където той изтеглил и й предал 3 000 лева. Допълнително го завела и в офис на мобилен оператор и се сдобила с телефонен апарат и СИМ карта, закупени на негово име.

При задържането й извършителката направила самопризнания за стореното, възстановила е част от отнетата сума на потърпевшия. С постановление на Районна прокуратура на жената е повдигнато обвинение по чл. 209, ал.1 от НК, наложена е мярка “парична гаранция”.

Междувременно във Второ РУ са събрани доказателства, че същия месец жената се представила за инкасатор на ВиК и влязла в дома на 82-годишен пловдивчанин, от когото пък откраднала сумата от 1 000 лева.

Работата по изясняване съпричастността на извършителката и към други подобни престъпления продължава под наблюдение на районната прокуратура.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини