Киану Рийвс и Кари-Ан Мос се завръщат в „Матрицата 4“

След безкрайно много спекулации и предположения, вече е ясно, че ще видим следващ филм от култовата поредица „Матрицата“. Но голямата новина е, че Киану Рийвс и Кари-Ан Мос ще са отново в ролите си на Нео и Тринити, а Лана Уашовски ще се завърне на режисьорския стол.

От оригиналния екип липсва единствено Лили Уашовски. Не знаем дали ще видим и други популярни имена от досегашната трилогия. Все пак Лана Уашовски ще подготви и сценария, заедно с Александър Хемонд и Дейвид Мичъл. Тя ще е и продуцент на бъдещия хит, заедно с Грант Хил.

Знаем, че новината звучи прекалено шокираща за мнозина, но от години се говори за нов филм от „Мартицата“. Явно, че „Уорнър“ наистина отдавна са били в готовност да обявят това официално, защото работата по филма е в напреднал стадий и снимките са планирани да стартират в началото на 2020 г.

Навършиха се 20 години от премиерата на „Матрицата“, променил изцяло лицето на фантастичния жанр и превърнал се в част от поп културата. Последвалите две продължения „Матрицата: Презареждане“ и „Матрицата: Революции“ не се радваха на толкова добър прием, но все пак трите филма са спечелили 1,6 милиарда долара само от кино разпространението си. От видео играта „Matrix Reloaded: Atari’s Enter the Matrix“ пък са продадени 5 милиона копия.

По случай 20-годишнината си „Матрицата“ ще има специални прожекции в избрани кина в САЩ. Те са планирани да стартират от 30 август.
 

Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини