Община Хасково кандидатства по проект за 5 електробуса и зарядни станции

Община Хасково в партньорство с "Тролейбусен транспорт" кандидатства по проект за доставка на 5 електробуса, съобщиха от кметството.

За целта е подадено проектно предложение „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Хасково, чрез доставка и експлоатация на електрически автобуси за нуждите на обществения транспорт“ по оперативна програма „Околна среда“ на стойност 5 млн. лева.
Чрез проекта общината предприема мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух, чрез намаляване на емисиите на фините прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди (NOx), намаляване на шума и вибрациите, подобряване на качеството на услугите на обществения градски транспорт.
Чрез осъществяването му ще се повиши привлекателността на обществената услуга, която жителите и посетителите на града да предпочетат пред използването на личен автомобил. С електрифицирането на подвижния състав на градския транспорт ще се подобри екологичната обстановка в централната част на град Хасково и ще намали антропогенното влияние върху околната среда.
За изпълнението на проекта и постигане на неговите цели се предвиждат следните основни дейности: доставка на 5 електробуса, доставка на 5 бавнозарядни станции и 1 бързозарядна станция за електробусите, проектиране и изграждане на захранващ кабел от ТИС-2 до тролейбусното депо за поемане на токовия товар от зареждане на електробусите, изготвянето на оценка за съответствие на инвестиционния проект и упражняването на строителен надзор, включени са и второстепенни дейности.
Настоящият проект ще способства за изпълнението на целите и мерките, заложени в програмата за намаляване на емисиите и достигане на установените норми за вредни вещества в атмосферния въздух на територията на община Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Tu
    Tuty
    7 -2
    17:09, 30 авг 2019
    Кой дя карат?Къде са хората?Няма да смените ВиК мрежата,пътищата да пооправите...електробуси?!
  • 2
    No
    Nostradamus
    7 -1
    19:13, 30 авг 2019
    Абе вий нормални ли сте? Рушите умишлено изградената мрежа на тролейбуса, ще купувате електробуси! Всичко на гърба на останалите още да мизерстват в тая община хорица. Всичко е пак да се лапне мазната комисионна. Майната ви, крадци! Бог да ще ви накаже!
Последни новини