Акцентите по National Geographic през септември

Гореща зона (6 еп. x 60 мин.)
От 15 септември, два епизода всяка неделя от 21:55 и 22:55 часа
Премиера за България

Продукцията е базирана на едноименния международен бестселър от 1995 г. на американския журналист Ричард Престън.

Поредицата проследява ужасяващата история за установяването на вируса на ебола и разказва мъчителната история на една глобална криза, която не се е състояла. През 1989 година, когато този смъртоносен вирус се появява сред шимпанзетата в научна лаборатория в Рестън, Вирджиния, за него не съществува лек. Д-р Нанси Джакс, ветеринар от американската армия, която работи с отряд от специалните части, поставя живота си в опасност, докато се опитва да спре опасната епидемия да се разпространи сред човешкото население.

Участват:
Джулиана Маргулис („Добрата съпруга“, „Спешно отделение“)
Лиам Кънингам („Игра на Тронове“)
Ноа Емерих („Американците“)
Тофър Грейс (BlackKKlansman)
Джеймс Д`Арси („Вътрешна сигурност“)

Вирусна зараза: Отвъд Горещата зона (1 еп. x 60 мин.)
На 29 септември, неделя, от 23:55 часа
Премиера през септември

Предаването проследява невероятните истории на онези, които се борят на предните линии срещу вируса ебола. При благоприятни условия, смъртоносният вирус се разпространява като горски пожар, а след това мистериозно изчезва, спотаен в неизвестни преносители.

През 2014 година се разрази нова епидемия, която уби 11 000 души. Сега, през 2019 година, тя се завръща отново, но дали сме подготвени да се справим с нея?

 

Суперструктури: Чудеса на техниката (6 еп. x 60 мин.)
От 5 септември, всеки четвъртък от 20:55 часа
Премиера през септември

Тази нова документална поредица разкрива невероятните инженерни подвизи, благодарение на които са създадени някои от най-впечатляващите съоръжения на всички времена.

От най-големия самолет на света до най-големия купол, от най-високата сграда до най-големия космически кораб – всяко едно съоръжение бива разглобено чрез съвременни компютърни технологии и симулации, а световноизвестни учени и специалисти споделят невероятните нововъведения, които помагат мечтите да се превърнат в реалност.

 

Нотр Дам: Битка с огъня (1 еп. x 60 мин.)
На 19 септември, четвъртък, от 21:55 часа
Премиера през септември

На 15 април 2019 г., по време на понеделнична литургия, най-известната катедрала в света се запалва. Нотр Дам потъва в пламъци за минути, докато героичните френски пожарникари се борят с огнената стихия. В продължение на 15 часа и под зорките погледи на редица световни медии, огнеборците неуморно опитват да потушат пламъците.

В този документален филм ще видим ексклузивни кадри и интервюта, които показват всяко дръзко и смело действие на парижките органи на реда, докато рискуват животите си, за да спасят историческата сграда.

11-ти септември: Контрол на полетите (1 еп. x 60 мин.)
На 8 септември, неделя, от 22:55 часа
Премиера през септември

4500 самолета са във въздуха над Северна Америка на сутринта на 11 септември 2001 г. След четири ужасяващи самолетни катастрофи, никой не знае със сигурност дали още някой самолет не е отвлечен от терористи, за да бъде използван за разрушения и терор. Къде могат безопасно да се приземят 4500 самолета и техните пътници? Кой от тях би могъл да е отвлечен от Ал Кайда?

В този момент още 500 самолета пътуват към САЩ. 233 от тях се връщат обратно, но 167 са прекалено близо, за да обърнат. Всички погледи са приковани към едно малко парче земя на картата – Гандер, Нюфаундленд. Сега животът на 45 000 души е в ръцете на малък екип от въздушни диспечери в малкото градче Гандер с население от 10 000 души. Тези неизвестни авиодиспечери се превръщат в герои, като успяват, на ръба на силите и уменията си, да постигнат невъзможното – да приземят 167 самолета за 3 часа без нито един инцидент.

Движение за промяна: Global Citizen” (6 еп. x 60 мин.)
От 7 септември, всяка събота от 22:55 часа
Премиера през септември

Поредицата от шест епизода разказва историята на световното движение “Global Citizen”, което се стреми да елиминира крайната бедност по света до 2030 година.

Всеки епизод се впуска в различен актуален проблем, свързан с бедността, като проследява определена кампания на движението, нейните активисти и действията на лидерите на мнение, които участват във всяка от тях.

Това предаване ще се излъчи в 172 държави по света, преведено на 43 езика, за да достигне до над 463 милиона домакинства.

Мегаструктури: Белуга XL (1 еп. x 60 мин.)
На 26 септември, четвъртък, от 21:55 часа
Премиера през септември
Проследяваме строителните фази на внушителния самолет Airbus – Белуга XL. Той е проектиран за по-бързо транспортиране на самолетни части от Европа, където биват изработвани, до Тулуза, където се намират заводите за сглобяване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини