Право на отговор: Достъпът до регионалните сайтове в Dariknews.bg не е отнет, а е предоставен само на щатни служители

Достъпът на екипите до регионалните сайтове в Dariknews.bg не е отнет, а е предоставен само на щатни служители заради административните изисквания относно киберсигурността.

Това се казва в позиция на Нова Броудкастинг Груп, изпратена до OFFNews по повод публикацията "Домусчиеви започнаха да режат регионалните сайтове на Дарик".

Публикуваме текста на позицията без редакторска намеса:

"Във връзка с публикация на OFFNews.bg от 08.09.2019 г., озаглавена „Домусчиеви започнаха да режат регионалните сайтове на Дарик“, настояваме да ни бъде предоставено право на отговор, тъй като материалът съдържа некоректна, едностранчива и подвеждаща информация.

Dariknews.bg, като един от водещите уебсайтове за новини в България, е предпочитан и надежден източник на информация. Вашата аудитория има право да знае, че няма промяна в редакционната политика на онлайн медията, която е фокусирана върху националните и регионални новини, политика, бизнес и финанси, със силно присъствие на коментарни статии и анализи.

Съобразно административните изисквания относно киберсигурността, групата на Нет Инфо предприе мерки за предоставяне на достъп до администрацията на всички сайтове само на щатни служители. Те продължават да работят и с автори на Dariknews.bg и да публикуват техните материали.

Притеснени сме, че медия като OFFNews.bg публикува материал, засягащ авторитета на Нет Инфо, част от най-голямата медийна група в България, без да бъде потърсена нейната позиция.

Вярвайки, че проверката на фактите е един от основните журналистически стандарти, оставаме с надеждата, че при бъдещи статии, втората гледна точка ще представлява интерес за Вас."

Източник: http://offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини