Емилиян Гебрев: Разследването за шпионаж разкри подробности около моето отравяне

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев обяви, че разследването за шпионаж срещу Николай Малинов, в което бе замесено и неговото име, разкрива подробности за опита за покушение срещу него.

Според изнесената от прокуратурата информация една от целите на участниците в шпионския скандал е била определени предприятия да не попадат в „български ръце”, а това „съвпада с периода, когато заявих намерението си за законно да придобия „Дунарит”, заяви Гебрев в предаването на bTV „Тази сутрин”.

„Кои са другите фирми, които искат да придобият „Дунарит”? Всичките са чуждестранни фирми", заяви бизнесменът, който отбеляза, че много от тях вече ги „няма в правния свят” и дори не може да им се платят парите по делата, които са завели за предприятието.

Гебрев разкри, че се е обърнал към главния прокурор Цацаров, за да се поднови разследването по опита за покушение срещу него и сина му, но вече година няма отговор.

„С Малофеев, Решетников и Малинов от рождението си досега не съм се срещал. С господин Цветан Василев и КТБ нямам никакъв бизнес”, каза Гебрев. Той добави, че се е срещал с банкера „ 3-4 пъти за по няколко минути”, но не са имали общ бизнес.

Гебрев заяви, че всичко, случващо се около него, е натиск и репресия, за да се пречи на бизнеса му. Като пример посочи, че съдът е наредил да се впише увеличаване на капитала на „Дунарит”, но Търговският регистър още не го е направил.

Като натиск бизнесменът определя и разследването за пране на пари, което се води срещу него.

„Става въпрос за пари, които са дадени през 2005 г., как тогава Агенцията по приватизация не е разбрала, че не са чисти?”, отбелязва бизнесменът.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини