Кметската надпревара в София замириса на боклук

Двете основни претендентки за кметския стол в София Йорданка Фандъкова и Мая Манолова "кръстосаха шпаги" на полето на боклука на софиянци.
 
Госпожа Манолова е чула само част от истината. Така кметът Йорданка Фандъкова отговори на критиките на основния си опонент в кметската надпревара Мая Манолова. Бившият омбудсман явно не знаела, че Столичната община има разработен проект за изграждане на инсталация с използване на RDF горивото за отпадъци, с което би могло да поевтинее парното, посочи кметицата на София.
 
Този проект трябва да се развие, да се защити, да се получи финансиране, обясни Фандъкова. От 2009 година започнал проект за рекултивация на депото в Долни Богров. Той трябва да приключи следващата година, по думите на Фандъкова. Бих се радвала много да чуя предложения за решение на проблемите, настоя тя.Кметът си спомня как Сергей Станишев брал макове на терена, където сега е заводът за боклук на столицата, който по мнението й бил най-модерният. На мястото на депото в Долни Богров трябва да има гора. Освен това тя обясни, че общината се е спасила от рекета на циментовите заводи.
 
По-рано Мая Манолова посети сметището и обяви, че в него се заравя преработен боклук, който може да се използва за гориво и да поевтинее парното в столицата. През следващата година сметката ще набъбне с 15 милиона лева, които столичани ще плащат за преработката на този боклук, това ще стане от обществената поръчка, която Фандъкова е обявила, захапа Манолова. "Поръчките са две - за изгаряне и извозването на горивото. Тези поръчки, направени в последния момент и свързани със сметосъбирането много намирисват на боклук и на други неща", обясни Манолова. Ако стане кмет, тя обещава да направи ревизия на сметосъбирането в столицата.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини