Кола на НСО катастрофира край Хитрино?

Катастрофа е станала на пътя Шумен - Силистра. Сигналът е подаден малко след 10.30 часа в неделя, 15 септември, съобщиха от МВР.
 
По информация на "24 часа" катастрофата е с кортежа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Кортежът на НСО се е забил в кола, докато изпреварвали ТИР.
 
От МВР отказаха пред news.bg да потвърдят или да отхвърлят твърдението, че в инцидента участват коли на Националната служба за охрана (НСО).
 
Според БГНЕС председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е със счупена ключица след удара между двете коли.
 
По първоначални данни на главен път Шумен -Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31- годишната водачка на лек автомобил "АУДИ А 4", на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се лек автомобил.
 
Към близката болница за преглед са транспортирани трима души. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. 
 
Сблъсъкът е станал край Хитрино на позволено за изпреварване място.
 
Работата по изясняване на причините за пътния инцидент продължава. Припомняме, от 30 август НСО е без постоянен началник. Досегашният шеф на НСО генерал-майор Данчо Дяков бе освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана считано от 30 август 2019 г.
 
През септември 2011 г. кортежът на президента Георги Първанов бе замесен в катастрофа в района на ловешкото село Малиново. От Президентството коментираха, че катастрофа в близост до автомобилите на НСО действително е имало, но те не са участвали в нея.
 
На 15 февруари 2011 кола от кортежа на премиера Бойко Борисов предизвика катастрофа в близост до "Бучин проход", докато делегацията, начело с министър-председателя, пътувала от Годеч към София. При инцидента няма жертви и ранени хора, но са нанесени щети на двата автомобила.
 
Сред предишни инциденти с коли на НСО са катастрофа на 21 януари 2011 г., причинена от кортежа на премиера Бойко Борисов на път за Плевен. 
 
На 14 април 2010 г. кола на НСО, в която е бил военният министър Аню Ангелов, е катастрофирала на бул. "България" в района на Околовръстното шосе. Тогава пострада 4-годишно дете.
 
Преди това имаше инциденти с автомобили, охраняващи Георги Първанов, Бойко Борисов, Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски.
 
Най-тежките инциденти са от 16 октомври 2002 г., когато военният аташе Тибор Хеди и консулът на Унгария Тамаш Гали-Хирлинг загинаха при тежка катастрофа на АМ "Хемус" в посока Ботевград, край софийското село Чурек. Шофьорът им, служител на НСО, оцеля без тежки наранявания.
 
При друг инцидент, на 16 ноември 2002 г. полковник Пламен Бачев от НСО загина след сблъсък с пътнически автобус по време на неофициалната визита на тогавашния македонски президент Борис Трайковски.
 
Също през 2002 г. - на 1 май, зъболекарката Евгения Алексиева и двете й деца пострадаха в катастрофа след удар на тяхната "Хонда" с колата на тогавашния шеф на НСО ген. Димитър Владимиров.
 
Пак тогава шофьор на НСО помля със служебен "Хюндай" две таксита и рани трима души до столичния хотел "Принцес".
 
През 2001 г. шофьор на НСО уби на място жена на изхода на летище София.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Над
    4 0
    22:33, 15 сеп 2019
    Мутри с власт... Само в бг има охрани на политици престъпващи закона за движение
Последни новини