ДПС поиска за пореден път т.нар.Възродителен процес да се изучава в училищата

В навечерието на новата учебна година ДПС поиска отново т.нар.Възродителен процес да се изучава в училищата.

ДПС иска да се изучава Възродителния процес в училище. Образованието е ценност от незапомнени времена, но в развитите общества то е приоритетна държавна политика, основна цел, стремеж и постижение, заяви народният  представител Ерол Мехмед в декларация.

В България обаче ние си имаме традиции, пазим ги ревностно, борим се с новите технологии, не искаме нови отговорности, често сме против новите идеи и методи и новия начин на преподаване, подчерта той.

Председателят на партията Мустафа Карадайъ защити идеята. Той бе категоричен, че темата трябва да бъде детайлно застъпена в учебниците по история.

 Изучаването на т.нар.Възродителен процес е любима тема на Карадайъ. За първи път той я лансира на възпоминателен митинг в Могиляне до Тюркян чешма на 26 декември 2013 г. Тогава в качеството си на секретар на ЦОБ на ДПС Крадайъ подчерта,че т.нар.Възродителен процес трябва да се изучава в цялата му пълнота,  във всичките му етапи, които да бъдат застъпени в учебниците по история. Събитията не трябва да се поднасят с  недомвлъвки, категоричен е настоящият председател на Движението. Той смята,че изминалите години от смяната на имената на българските турци, както и на останалите мюсюлмани в страната са достатъчни за написване на обективна история.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини