Областният управител откри учебната година в училището, в което дъщеря му е първокласничка

Изображение 1 от 4

    Недялко Славов: „Сигурен съм, че и през учебната 2019-2020 година всички ние ще направим необходимото, за да затвърдим добрите позиции на Смолянска област в сферата на образованието“

    Днес в област Смолян първият учебен звънец даде началото на учебните занимания за 9217 ученика, от които първокласниците са 658, а в подготвителна група постъпват 1274 деца. Областният управител Недялко Славов приветства директора и колектива на II ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, родителите и всички гости, сред които Мария Семерджиева – началник на РУО-Смолян, Марин Захариев – заместник-кмет на община Смолян, отец Запрян Шиков, представители на местни и национални медии и др.

    „Днес започва най-важният етап от вашия живот – началото на интензивното обучение. “, Славов се обърна към най-малките – първокласниците, сред които днес беше и неговата дъщеря. „Помнете, че в клас ще бъде не много лесно, но интересно, ще създадете приятелства, които ще останат за цял живот, винаги ще помните вашите учители, които ще ви предадат най-важните учебни и житейски уроци. Дерзайте, бъдете упорити, учете се, изграждайте своята собствена индивидуалност и самоличност. “ По-големите ученици областният управител призова да помагат на по-малките и да не престават да се стремят към непрекъснато обогатяване на знанията си.

    „Скъпи учители, стоя твърдо зад вас, и като родител и като управленец, имам ви пълно доверие! Осъзнаваме колко е трудна вашата мисия във днешни времена, когато информация залива отвсякъде нашите деца. Знам, че ще ги научите на добродетели и ще им спомогнете да изградят силен характер“, приветства учителите Славов, като им пожела много здраве, търпение и постиженията на учениците им да им носят удовлетворение.

    Заместник-областният управител Андриян Петров приветства, ръководството, колектива, учениците, родителите и гостите на откриването на Новата 2019-2020 учебна година в ППМГ „Васил Левски“. Заместник-областният управител Владимир Гърбелов участва в тържествата за първия учебен ден в ЕГ „Иван Вазов“.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини