4 от 5 улични телефона в Хасково не работят, използват ги за лепене на афиши

    Във времето на смартфоните и модерните технологии, уличните телефони останаха в забрава. В центъра на Хасково има няколко телефонни автомата. Такива има в района на театър „Иван Димов” и до Бизнес центъра. Работещите в търговските обекти наоколо заявиха, че апаратите не се използват от години.

    До редакцията на Haskovo.net беше изпратен читателски сигнал, в който се твърди, че съоръженията не работят, а кабинките предимно се използват за лепене на афиши и рекламни материали, които загрозяват околната среда.

    Репортерска проверка установи, че 4 от 5 налични телефона в центъра на града изобщо не работят. На един от тях при вдигане на слушалката изскачаше надпис „Повредена линия на БТК”. Не е ясно дали изобщо се поддържат.

    Оказа се, че и покупката на фонокарта е доста сложна. Според работещите в павилионите, такива карти се продавали единствено в пощите. Предлагат се и в интернет от частни лица. Според една от обявите картата от 50 импулса за оранжев телефон е 13 лева, а тази от 100 импулса е 25 лева. Картата за сините телефони от 100 импулса е 35 лева.

    Haskovo.net изпрати запитване до компанията, стопанин на уличните телефони, които преди години бяха собственост на фирмите „Булфон” и „Мобика”. Очакваме настоящият собственик да даде яснота за ситуацията с уличните телефони и тяхното бъдеще.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ed
      Edin
      15 -3
      13:36, 21 сеп 2019
      Вместо да изпращате запитване защо не работят, изпретете запитване защо не са демонтиратни, а се допуска да бъдат превърнати в грозилища, налепени с всевъзможни глупави реклами. Недопустимо е да има подобни гледки в идеалния център на града. Трябва да приемем фактите, а те са, че днес просто няма никаква практическа нужда от подобна услуга. Защо някой би поддържал такива устройства, ако те ще се ползват 1 път в годината от някой, на когото му е паднала батерията. Вече няма дори и пенсионери без мобилен телефон. Да не говорим, че тези карти с импулси са безумно скъпи в сравнение с мобилните планове. Не с всеки сигнал, който получите си заслужава да се занимавате.
    • 2
      1
      1
      10 -1
      13:58, 21 сеп 2019
      Общината си е в пълното право да демонтира тези телефони , защото едва ли някоя от фирмите посочени по-горе плащат наем за местата които ползват!
      • Ст
        Странен
        3 -2
        15:36, 21 сеп 2019
        Даже общината е длъжна да им предостави безвъзмездно място и да ги Поддържа чисти, това е в компетенцията на Гусин Атанасов, дето за три едно убежище в Заря
    • 3
      Ст
      Странен
      7 -3
      15:30, 21 сеп 2019
      Не говорете глупости... Няма как да ги демонтира общината, даже би трябвало ежегодно в общината да влиза справка с позицията им и данни на фирмата, която ги притежава, ако не се лъжа беше ВИВАКОМ... Фирмата правоприемник е Задължена, спрямо населението на населеното място да Поддържа пореден брой АКТИВНИ апарата .. И да работят. Това е като БНР и бомбоубежищата, в извънредни ситуации да са вид последен вариант на комуникация на някой.
      • Ed
        Edin
        6 -3
        15:57, 21 сеп 2019
        Каква последна комункация, бе пич? Карти за това нещо се продават на едно място в града - в пощата и то евентуално ако са останали някакви бройки от преди 10 години. Това по никакъв начин не може да бъде инфраструктура от национално значение и аналогията с радиото е абсурдна. Решението е просто. Ако не е платено тротоарно право, общината трябва да ги разкара. Ако е платено, трябва да издаде предписание да се почистват и да са в нормален вид, без реклами по тях и съответно при неизпълнение да се глабява фирмата. А дали работят или не, няма абсолтно никакво значение, защото така и така на никого дори не му хрумва да ги използва.
    • 4
      Ва
      Валя
      2 -1
      18:58, 21 сеп 2019
      трябва да ги махнат, отдавна няма смисъл от тях.само загрозяват и центъра изглежда неподдържан
    • 5
      Ив
      Иван
      9 0
      20:15, 21 сеп 2019
      След телефоните, кабелните оператори да си изчистят старите зарязани въздушни кабели.... 5 телефона в центъра ме дразнят по-малко от 100 кабела върху блока...
    • 6
      So
      soda
      4 -3
      20:28, 21 сеп 2019
      Някои оператори си оправят мрежите.Вече е много голям процента на кабелите под земята.На нашия блок всичко е прибрано и блока е саниран.От вън не можеш да видиш никакви кабели.Гледам и до нас блока и той е така.Не знам къде живееш, но сигурно скоро и при тебе ще дойдат.Нещата се промениха много с кабелите.
      • Ив
        Иван
        4 -1
        21:36, 21 сеп 2019
        Кои оператори си свалят старите кабели, щом пуснат нов стария не тяхна грижа.... само ако се прави ремонт самите майстори режат всичко и готово.
      • Не
        не е така Иване
        2 -1
        09:52, 22 сеп 2019
        Сигурно много ти се иска тия с кабелите да са лошите.Защо ти се иска?Къде е логиката? Какво са ти направили?Забелязваш ли едни заведения дето вече са окопирали центъра и са стигнали до фонтана?Забелязваш ли едни паркинги, в целия център дето са дадени на една единствена фирма?Кажи нещо за тях да видим какво ще кажеш.
    • 7
      Ив
      Иван
      0 0
      22:23, 22 сеп 2019
      Не са лоши, няма нищо лошо в кабелите, само тези които ги пускат трябва да мислят с главите си .... . За паркингите си прав и за заведенията също
    • 8
      Ив
      Иван
      2 -1
      22:34, 22 сеп 2019
      При толкова проблеми, се учудвам че някой пише за 5 телефона.... аз дори незнаех че съществуват, последния път съм ги ползвал преди 20 г. Защо не снимат колите на тротоарите, мръсотията ...
    Последни новини