Как починалият български боксьор се е състезавал с чуждо име?

Близките на починалия български боксьор обвиняват треньора му за трагедията в Албания. Борис Станчов припадна по време на състезание в Шкодра, а по-късно издъхна в болница, съобщава NOVA.

Трагедията разтърси боксовите среди. Веднага стана ясно, че Борис Станчов е участвал в турнира под чужда самоличност, като се е представял за братовчед си Исус Величков.

Треньорът му твърди, че не е знаел, че починалият боксьор ползва лиценза на неговия братовчед Исус, въпреки че се е обръщал към него с името Боби Джи.

Роднините подозират, че схемата с фалшифициране на данните и използването на чужд лиценз е направена със знанието на треньора, който е печелил големи суми на гърба на Борис.

„Аз му дадох документите. Той имаше забрана да играе”, призна пред Исус Величков. Той обясни, че не е боксьор, но преди е тренирал футбол. Не знае как има лиценз за участие в боксови турнири.

„Има 6 мача с моите данни. Доколкото знам, му плащат, за да пада”, заяви Величков. В момента той е притеснен, защото е предупреден, че може да бъде осъден заради измамата с лични данни.

„Треньорът си го познава, знае, че се казва Боби”, заяви още Величков.

„Не знам как е станала тази размяна. Мотивите защо е разменял картите, само той ги знае. През цялото време се е представял като Исус Величков, по прякор Боби Джи”, заяви Венцислав Георгиев, треньор и мениджър на починалия боксьор.

Сестрата на Борис Станчов – Лиляна твърди, че не е знаела, че брат й се състезава под чуждо име, само предполагала. Близките на боксьора показаха клип, в който твърдят, че Борис казва на треньора си Венцислав Георгиев, че не е добре.

„Как може треньорът му след смъртта на брат ми да си тръгне за България, без да уведоми никой”, попита Лиляна. Твърди, че брат й не се е биел за пари, а от любов към спорта.
Пари обаче печелел мениджърът му, твърдят близки на починалия Борис.

„Последният мач знам, че беше за много пари – поне 50-60 хил. лева”, заявява негов приятел.

Борис Станчов припадна по време на състезание в Шкодра, а по-късно издъхна в болница. Трагедията разтърси боксовите среди. Веднага стана ясно, че Борис Станчов е участвал в турнира под чужда самоличност, като се е представял за братовчед си Исус Величков.

„Самата федерация е бутафория”, заяви д-р Георги Езекиев, бивш президент на Българския професионален боксов съюз. „Проблемът е, че това момче е имало забрана. За да я избегне, е играл с чужда самоличност. Изваден му е фалшив лиценз със съдействието на федерацията, предполагам, защото няма как да стане по друг начин. Всички хора, които се занимават с професионален бокс, може да се натоварят в 2-3 леки коли. Всички се познават”, заяви Езекиев.

По думите му българските боксьори играят за малки суми. „Те са слаби, играят, за да загубят”. Той обаче е категоричен, че никой от нашите боксьори, нито пък треньорите им могат да изкарат от това 50-60 хил. лева. „Изкарват по 150 паунда. Вече не ги искат, защото падат преди да ги ударят”.

„Имахме добри впечатления за него като състезател”, заяви Даниел Дамянович, член на Българския професионален боксов съюз. Той обаче е категоричен, че от Съюза не са знаели, че е с подменена самоличност. „Отношенията между състезателя и Съюза –  99% минават през мениджъра”, обясни още Дамянович. Той не може да си обясни, защо Борис е сменял самоличността си. „Ситуацията е страшно неприятна. Ние сме подведени”.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини