Обновяват библиотечните колекции в ГБ „Паисий Хилендарски“

Обновяване на колекциите очаква скоро Градска библиотека „Паисий Хилендарски“. Това ще стане в резултат на одобрението на проект по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“, което асеновградската библиотека получи. Общата му стойност е 9 552 лв., от които 8 597 лв. ще бъдат осигурени от програмата, а 955 лв. ще бъдат съфинансирани от бюджета на библиотеката. В проекта са включени 770 библиотечни документа на 92 издателства, като броя на заглавията е 607, от които 36% са на български автори.

Предстои подписване на договор с Министерство на културата, както и набавяне на заглавията, техническа обработка и включването им във фондовете на библиотеката.

Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност`2019 има за цел финансово подпомагане на проекти на обществените библиотеки при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници за насърчаване на интереса към книгата и четенето, както и съдействие за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини