Ракетата SpaceX Starship Mk1 е готова за голямото шоу в събота

В последните няколко месеца, непрекъснато чуваме новини за новата ракета SpaceX Starship, чиято любима дестинация изглежда е брега на Тексаския залив. 

SpaceX нарича ракетата Sharship Mk1, a изпълнителният директор на компанията, Илoн Мъск, определено залага големи надежди на нея, най-амбициозната от които – полет до Марс.

В петък горната половина на прототипа на космическия кораб беше вдигната и разделена от долната част за последни тестове и окончателно сглобяване. Мъск е готов да направи презентация, в която да оповести всички промени по дизайна и конструкцията на Starhsip и плановете си за нея на специално събитие в Бока Чика, Тексас, в събота вечерта, като за фон зад него ще бъде и самата ракета.

Бока Чика е именно градът, в който са проведени почти всички тестове на ракетата. 

Starship Mk1 е по-висока от 10-етажна сграда със своята височина от 50 метра, като сравнението е направено от самия Мъск. Ракетата е снабдена с три големи двигателя Raptor, които биха могли да я изстрелят на максимална височина от 20 километра още в следващия месец, което е значително постижение спрямо всички съществуващи летателни апарати на компанията към момента, като с това ракетата подобрява значително и собствения си рекорд, който постави през месец август с най-високия си полет.

Можем да очакваме още няколко прототипа, преди да видим финалната версия на Starship в действие. Ракетата ще бъде сдвоена с нов ракетен усилвател Super Heavy за мисии извън земната орбита.

Очаква се Мъск да разясни подробно всичките си планове в събота. На предишни презентации, милиардерът и ракетния строител на 21-ви век ни разказа за своите амбиции да построи град на Марс с помощта на Starship, както и да изпрати група художници до Луната, които да я скицират подробно.

Очакваме презентацията на Илон Мъск да бъде излъчена на живо от Бока Чика, като тя ще се състои към 16.00 часа местно време. 

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини