Huawei Mate 40 ще бъде първият смартфон в света с 5nm процесор Kirin 1000

Премиерата на 7-нанометровия процесор за смартфони Kirin 990 бе едва преди седмици. Huawei  вече е е започнала работа над хардуера, който ще намери място в Huawei Mate 40 през 2020г.

Новата архитектура предлага редица подобрения, сред които вграден 5G модем, двуядрено невронно звено и по-добри алгоритми с изкуствен интелект. По този начин Kirin 990 гарантира оптимално съчетание между висока производителност и ниска консумация на енергия, което е ключова характеристика на смартфоните. 

Според информация на Huawei Central това ще бъде процесор, който е произведен с усъвършенствана 5-нанометрова технология на TSMC. Очакванията са Kirin 1000 да разполага със 171.3 милиона транзистора на квадратен милиметър. Така ще гарантира още по-добра скорост от своя предшественик. Водещо предимство на Kirin 1000 ще бъде употребата на ARM Cortex-A77 ядрата, които допълнително ще подобряват производителността. Компанията обещава и значителни подобрения в консумацията на енергия.

Tова ще бъдат най-мощните ядра за мобилни процесори, които ARM са произвеждали досега. Все още не разполагаме с детайли за конкретните технически спецификации на Kirin 1000. Със сигурност е интересно да разберем, че Huawei вече работят над тази архитектура, тъй като премиерата на Mate 40 ще е през есента на 2020г. Остава да видим дали Kirin 1000 ще се превърне в първия процесор за смартфони, който е базиран на ARM Cortex-A77 ядрата в индустрията.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини