От сън спомен няма: WhatsApp въвежда изчезващи съобщения

WhatsApp разработва нова функция, която ще ви позволи да изпращате съобщения, самоунищожаващи се след определен период от време. Новата функция за изчезващи съобщения се появи във версия 2.19.275 на WhatsApp за Android, но засега е в бета и съответно не е достъпна за всички.

Изчезващите съобщения може да са полезни на всеки, който трябва да изпрати чувствителна информация, която не иска да бъде постоянно достъпна. След като Snapchat популяризира тази функция, след това я видяхме в чат приложението Telegram, а Gmail добави и нещо подобно при редизайна си миналата година.

Към момента решението на WhatsApp изглежда доста базово, но вероятно ще се промени в процес на разработка. В сегашния си вид WhatsApp позволява да зададете изтриване на съобщението след 5 секунди или 1 час, без да има опция за по-конкретен период от време. Освен това функцията е налична само в групови чатове, където може буквално да проведете разговор, който след това да изчезне.

Засега не се знае кога тази функция ще стане официална и достъпна за всички и каква функционалност ще има в завършен вид. Обещанието за малко повече сигурност в най-популярното чат приложение в света винаги е добре дошло.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини