Христина Тодорова: Приоритет на мандата ми като президент на Ротари клуб са подрастващите и младите хора

Христина Тодорова е родена в гр.Кърджали. От 2003г. работи в банковия сектор, като в последните 12 години оглавява клоновете на ПроКредит Банк, Сибанк и ОББ. Член е на Ротари клуб Кърджали от 2012 г. Избрана е за президент на клуба за мандат 2019/2020 г.единодушно от членовете му.

  -Г-жо Тодорова,Вие сте президент на клуб с повече от двадесет годишна история. Какъв ще бъде Вашият приоритет?

-Ротари клуб Кърджали е една от най-дейните и влиятелни неправителствени и благотворителни организации в областта. В страната той е известен с изключително активната си международна дейност. Той работи активно за балканското сътрудничество, за утвърждаването на мира като основна ценност. Искам това да достигне до повече млади хора, да стане тяхна кауза. Затова и мой приоритет като президент е работата с подрастващите, с младите хора на Кърджали.

-Какво прави в тази насока Ротари клуб Кърджали?

-По традиция ротарианците от Кърджали полагат големи грижи за здравето и образованието на подрастващите в града. Ще припомня големият дарителски жест на покойният приятел Александър Елинов-Садък, който дари ковьоз на  Родилното отделение на многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали. Това постави началото на много дарителски инициативи за децата на Кърджали. Правиха се дарения за домовете за медикосоциални грижи и центровете от семеен тип, дават се стипендии за отличници, спонсорира се международен обмен на талантливи деца, в ключови училища бяха монтирани инсталации за пречистване на питейната вода.

-Какво предстои във Вашия мандат?

-На първо място предстои да довършим започнатото от пастпрезидента Валентин Гогев. Първият проект е изграждането на полигон за обучение за безопасно движение за деца. До  момента е събрана половината от нужната сума. Очакваме подкрепа от общината, за да го изградим. Ротари клуб Кърджали бе сред основните спомоществователи на съставянето и подготовката за печат на сборника „Кърджали на историческата карта”, който е една история на региона в статии. Автори са известни професори, доценти, доктори на науките, краеведи и общественици. Закупените от Ротари клуб Кърджали ще бъдат дарени на училищните библиотеки в областта.

Предстои като клуб да подкрепим чудесната инициатива на пастпрезидентите арх. Станислав Луков и инж.Джевдет Адем за провеждането на кръжок за начинаещи архитекти – студенти, чието Трето международно издание да се проведе в Кърджали. Градът ни се развива и има нужда от свежи идеи на младите хора от балканските страни.

Инициатива от моя мандат е проект за безплатни прегледи за деца с проблеми в зрението. Проблемът е много актуален и е изключително наложително да се предприемат действия за профилактика.

-Вие имате съвместни проекти с Община Кърджали. Ще продължи ли сътрудничеството?

-Аз вече споменах за един от тези проекти-това е полигона за обучение за безопасност на движението. Ще припомня, че си партнирахме в ремонта на концертната зала на ОДК. Партнираме си вече няколко години в международната инициатива „Заедно на един мост”. Партньорството с ръководството на общината е изключително ползотворно. То изпълва със съдържание моя приоритет за работа в полза на подрастващите и младите хора на Кърджали.

-Ротари клуб Кърджали няколкократно е даван за пример за работата си с медиите. Получавате поощрения от ръководството на дистрикт 2842.

-Ние следваме златното правило в пиара: работи с журналисти, а не толкова с медии. Наскоро бяхме поощрени за инициативата ни да представим в статии международната ни дейност, както и дейността ни в служба на общността на Кърджали. Ротари е организация отворена към обществото, тя е напълно прозрачна в своята дейност и затова печели поддръжници. Особено популярна е кампанията й в световен мащаб срещу детския паралич, за ликвидирането на който тя има най-значим принос.

Въпросите зададе:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини