Томислав Дончев: Паниката в Сливен не е поредната дигитална щуротия

Паниката в Сливен не е поредната дигитална щуротия. Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев по повод създалата се истерия сред родителите в Сливен.

По думите му има поне няколко кандидат кмета и една политическа сила, които имат намеса в тази ситуация. Доколкото имам информация това е коалиционен партньор на левицата във формата за местните избори.

Той обясни, че тези процеси текат от няколко месеца. Тестват се няколко теми през мрежите и темата с отнемането на деца удари болното място, посочи Дончев. Той припомни, че е имало опити и за създаване на други истерии, свързани със заселването на бежанци, роми и др.

Според него се експлоатира с най-големите страхове на хората - децата, но никой не си отговаря на въпроса като ги вземе държавата какво ще ги прави тези деца.

Вицепремиерът изтъкна, че вземането на дете е крайна драстична мярка когато има случаи на насилие или детето не живее в добри условия.

По отношение на аналогията, която премиерът Бойко Борисов направи с аферата "Костинброд", той поясни, че това е направено, защото се е случило в предизборна кампания.

Във връзка с предстоящите местни избори на 27 октомври, вицепремиерът Томислав Дончев, заяви, че ГЕРБ винаги са участвали във всички избори чисти.

Кампанията не започна добре, от мръсната кампания страда демокрацията, подчерта Дончев. По думите му накрая трябва да се избира от най-малко оцапания.

По повод поведението на Волен Сидеров в предаването "Референдум" по БНТ, той лаконично заяви, че коалиционното управление не е нито лесно, нито просто. Според него все още не е премината крайната граница. 

За сделката с "Фолксваген" той подчерта, че държавата е направила всичко възможно тя да бъде осъществена. 

За мен темата за голяма инвестиция в производството на автомобили изобщо не е затворена. Дали това ще бъде "Фолксваген" или някоя друга компания, на България й е дошло времето за такава инвестиция. 

Във връзка с последнитея изявления на Цветан Цветанов, вицепремиерът отбеляза, че ако има да му каже нещо, то ще бъде лично на него, а няма да си го предават през медиите. 

"Не мога да си позволя да бъда емоционален", подчерта Дончев. 

Според него по всичко личи, че Цветанов има политически амбиции, но не се знае до къде ще стигнат те. 

На въпрос дали, ако стане политически фактор Слави Трифонов може да бъде партньор на ГЕРБ, Дончев заяви, че подобна възможност не е коментирана, а освен това Трифонов също не е давал такива заявки. 

Източник: http://nova.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Що
    що не си...
    1 -1
    11:26, 9 окт 2019
    Защо не вземете да си пооправите малко закона, че да не се налага хората да скачат по улиците? . Ама моля ви се... пак другите партии са ви виновни за това, нали!
  • 2
    АТ
    А ти що не си....
    0 0
    22:37, 9 окт 2019
    Законът си е оправен достатъчно, ама хората, дето ще скачат по улиците - на тях зомбираните им глави са за оправяне :)
Последни новини