Кметът на Смолян към живущите на улица "Острица": „Не паркирайте, пречите на ремонта!“

Временно изпълняващият длъжността кмет на Смолян инж. Марияна Цекова се обърна към всички живеещи на ул. „Острица“ и другите улични зони в ремонт, да не пречат на работата, паркирайки вечер по платната, които са в процес на работа.

Изпълнителят е уверил временната местна управа, че улица „Острица“ ще бъде завършена преди зимния сезон

Инж. Цекова отправи призива към гражданите, във връзка с извършващите се строително-ремонтни дейности по улица „Острица“ в Смолян, като обясни, че обектът се изпълнява в рамките на договор за инженеринг. В него са включени общо девет улици – ул. „Острица“, ул. „Георги С. Раковски“, ул. „Васил Априлов“, ул. „Поп Нико“, ул. „Зора“, ул. „Искра“, ул. „24 май“, ул. „Деспот Слав“ и ул. „Станевска“.

Срокът за изпълнение на договора за деветте улици е общо 320 дни. Работата по ул. „Острица“ е започнала възоснова на изготвени проекти и издадено строително разрешение. Нуждата от ремонт е безспорна и нужна от години, а по ул. „Острица“ е започнал от тротоарите, където минава основната подземна инфраструктура. Кметът обясни още, че технологично рехабилитацията на всяка улица започва от тротоарите, а към момента се работи по единия тротоар и се предвижда след неговото завършване да се започне работа по другия тротоар, включващо ограничаване на пътното платно с бордюри, изпълнение на отводняване и накрая преминаване към асфалтиране.

Моля всички граждани да проявят търпение, да съдействат и спазват ограниченията за паркиране и преминаване. Напомням, че винаги, когато се извършват ремонтни дейности за живущите се създава известно неудобство, за което всички трябва да проявим разбиране. Участниците в строителството на място организират работата- спрямо терена, габарита на улицата и последователните строителни процеси. Улица „Острица“ е тясна и въпреки че е затворена, по нея вечер паркират коли, които създават допълнителни пречки за работа.“, призова още вр.и.д. кмет на Община Смолян.

В Общината се провеждат срещи с участниците в строителния процес, контролира се работата на терен и надзорът и изпълнителя са дали уверение, че улица „Острица“ ще бъде завършена преди зимния сезон.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини