Радарите на Пътна полиция работят на пълни обороти в Кърджали, засякоха за ден 223 нарушителя

223 нарушения на скоростния режим в областния град са уловили вчера камерите на сектор „Пътна полиция“. На нарушителите ще бъдат съставени електронни фишове след обработка на клиповете. 100 електронни фиша са били връчени в хода на същата операция на водачи, извършили нарушения в предишни дни. При специализирана операция на полицейските управления в областта са били проверени 278 моторни превозни средства с цел подобряване на обстановката по пътната безопасност. Полицейските служители са констатирали 119 нарушения, за които са съставени 4 акта по Закона за българските лични документи, 9 акта и 106 фиша по ЗДвП. Връчени са били 131 наказателни постановления по ЗДвП.

ПТП. 53-годишен пешеходец бил блъснат вчера около 17,30 часа, докато пресичал на кръстовището между бул.“Беломорски“ и ул.“Джебелска“ в Кърджали. Произшествието допуснал 39-годишен водач на „Мазда“ с кърджалийска регистрация. Пострадалият бил прегледан в Спешното отделение и освободен. Тестът за алкохол на шофьора с техническо средство отчел отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районна прокуратура. Разследването е за срязана ограда на футболно игрище в учебно заведение в областния град. Сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини