Иво Димов: Здравната грижа е важна за хората от малките населени места

Изображение 1 от 6

     „Здравната грижа е важна за хората от малките населени места. Затова община Димитровград спечели проект по програма за трансгранично сътрудничество с Гърция и вече разполагаме със специализиран автомобил за отдалечена диагностика, който ще ви обслужва на място по график. За възрастните хора това е от голямо значение, лекари специалисти  да дойдат при вас, за да получите квалифицирана безплатна помощ и изследвания, а не вие да търсите транспорт до града и да изразходвате средства.“ Това каза  кандидатът за кмет на Димитровград Иво Димов в село Върбица. На срещата присъстваха д-р Вълчо Митрушев и общински съветници от листата на ПП ГЕРБ.

    През изтеклия мандат в община Димитровград  функционират 11 социални услуги - Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни с увреждания, Социално предприятие, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Дъга“, Център за настаняване от семеен  тип  за пълнолетни с умствена изостаналост, Защитено жилище, Център за обществена подкрепа,  Домашен и социален патронаж . В момента в общината се провеждат шест проекта. От услугата топъл обяд сега се възползват 240 души, но през следващия мандат дейността му ще бъде разширена и ще могат да бъдат обслужвани 800 души.

    На  3 хиляди домакинства ще бъдат подменени отоплителните уреди с  екологични и енергоспестяващи. Спечелен е проект от ОП “Околна среда“  за над 7 милиона лева и Димитровград е единственият град между седемте спечелили, който не е областен център.

    „Предлагам ви реално изпълнение на целите, не давам  празни обещания. Искам и след края на третия мандат отново да ви гледам честно в очите“, коментира Иво Димов.

    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET
    Последни новини